Víkendový fotbalový turnaj podpoří nemocného Daníka

Lucie Steklá 2018-06-22 10:32:00

Louny (lus) Fotbalový turnaj starších žáků, který se během víkendu uskuteční v areálu Fotbalového klubu Louny, bude charitativní. Výtěžek z turnaje bude věnován nemocnému, v září pětiletému, Daníkovi z Loun. “Veškerý výtěžek z tohoto turnaje přispěje na splnění snu rodičů Daníka, kteří se pří-kladně perou s nástrahami osudu a věří, že jejich sen o tom, že své milované děťátko u-vidí běhat, dojde naplnění,“ uvádějí organizátoři a dodávají: „Těšíme se na všechny příznivce dobrého fotbalu, dobré nálady a všechny, kteří chtějí přispět na dobrou věc!“ Fotbalového turnaje se zúčastní osm týmů.

Výtěžek rodině pomůže například s platbou za léčebné kůry v sanatoriu v Klimkovicích, kde tvrdě pracují na splnění svého snu. Každá návštěva tohoto zařízení Daníka posouvá o notný kus kupředu. Jedna léčeb-ná kúra vyjde na několik desítek tisíc korun a zdravotní pojišťovna na to bohužel nepři-spívá.

Danielek se narodil 5. září 2013 ve 34. týdnu těhotenství akutním císařským řezem z důvodu přerušení vyživování plodu jako naše první dítě. „První komplikace, která se po porodu objevila byla netolerance stravy. Vše se ale dostalo během pár dní do normálu. Dalším problémem, se kterým jsme se jako rodiče museli vyrovnat, byla informace, že se Daník narodil s vrozenou vývojovou vadou - agenese corpus callosum. Po pěti týdnech jsme si mohli Daníka odvézt z porodnice domů,“ říká maminka Daníka. Rodině poté nastalo velké běhání po doktorech. „Genetické, oční, neurologické vyšetření atd. Po-stupem času se vyšetření prohlubovala a rozšiřovala o další vyšetření - logopedie, ortopedie, protetika atd,“ dodává.

Daník od září 2014 navštěvuje Mateřskou školu Přemyslovců. „Podle maminky se do školky každý den těší, hlavně na svoje kamarády. Za tyto dva roky již udělal veliké pokroky v celkovém vývoji. Tomu přispívá každodenní pobyt u nás, kdy se ho snažíme aktivně zapojovat do většiny aktivit, ale jednoznačně mu prospívá i opakovaný pobyt v lázních. Vždy, když se k nám vrátí, vidíme na něm celkové pohybové zlepšení. Zdravotní pojišťovna bohužel tyto pobyty nehradí a rodiče musejí shánět peníze, kde se dá. Rády bych za celou naši školku požádala o finanční pomoc pro rodinu,“ řekla ředitelka školky Martina Holubová.

V sedmi týdnech Daník podstoupil operaci oboustranné tříselné kýly. Pupeční kýlu se naštěstí podařilo díky tejpování zatlačit. Po vyřešení těchto nesnází byl Daník moc hodný, skoro neplakal, spal celou noc. Aby se vyrovnal vrstevníkům, cvičil s rodiči čtyřikrát denně Vojtovu metodu, kde byli upozorněni na zkrácení achylových šlach. „Asi v roce a půl jsme Vojtovu metodu vystřídali za Bobath koncept, který cvičíme dodnes, a moc nám pomáhá. V rozvoji mu také pomáhají lázeňské pobyty. Začala k nám jezdit paní z rané péče, pak ji vy-střídala paní ze SPC. Díky doporučení SPC navštěvuje Daník běžnou mateřskou školu s asistentkou, která je pro něj velmi pro-spěšná ve svém vývoji. Ve čtyřech letech chodí Daník po špičkách za jednu ruku a téměř nemluví. Jinak je to veselý a hravý kluk. Stále věříme, že se Daník jednou postaví a rozeběhne úplně sám, i když nás čeká ještě hodně dlouhá cesta,“ řekla Daníkova maminka. 

Nyní v necelých pěti letech Daník absolvoval opět Klim-therapy v Sanatoriích Klimkovice, kde byl vyšetřen protetikem z Vídně, kde mu byly doporučeny speciální ortézy, které nejsou hrazeny ze zdravotního pojištění. Tyto ortézy vychází v přepočtu na 140 tisíc korun. „Touto cestou bychom chtěli dopomoci Danielkovi k dalšímu léčebnému pobytu v Klimkovicích, ale momentálně k zaplacení doporučených ortéz. Za každou vaši pomoc budeme moc vděčni.“

Nemocnému Daníkovi lez pomoci několika způsoby. První je přijít na turnaj a dobrovol-ným vstupným Daníka podpořit, druhý je zaslat příspěvek na transparentní účet číslo 2701443313/2010. V obou případech bu-de sto procent použito na pomoc Daníkovi.

Na turnaji se během dvou dní představí osm týmů. „Musím říct, že mě moc potě-šilo, že skoro žádný pozvaný tým neodmítl pro Daníka hrát. Takže mohu dopředu říci, že v Lounech bude vysoká fotbalová kvalita. Uvidíte spoustu hráčů, kteří oblékali, nebo oblékají dres věhlasných českých týmů, jako jsou Sparta Praha, Slavia Praha, Viktoria Plzeň, Bohemians Praha, FK Teplice, Slovan Liberec a dalších známých týmů. Přijďte je podpořit, přijďte podpořit Daníka, určitě se budete bavit,“ uvedl za pořadatele turnaje Stanislav Vinš.

Patronství turnaje FK Louny Cup - Kopeme za Daníka se ujal velký talent české kopané, hráč FK Teplice, čerstvý mistr juniorské ligy, nejlepší hráč juniorské ligy 2017/18, mládežnický reprezentant a lounský od-chovanec Karel Hasil. Svůj hlas turnaji Kopeme za Daníka propůjčí a oba dva dny bude turnajem provázet a bavit uznávaný a vyhledávaný moderátor psích sportů, Teamleader České reprezentace belgických ovčáků, dlouholetý fotbalista a velký showman Pavel Vinš. 


ROZLOSOVÁNÍ

Ve skupině A: TJ Sokol Rovensko, Allstars Louny, FK Motorlet Praha, SK Havran Kryry. Ve skupině B: Meteor Praha VIII, SK Roudnice nad Labem, FK Louny/FC Chomutov, Český lev – Union Beroun.  

Sobotní program turnaje:

9 hodin: TJ Sokol Rovensko - Allstars Louny; FK Motorlet Praha - SK Havran Kryry

10 hodin: Meteor Praha VIII - SK Rou-dnice nad Labem; FK Louny/FC Chomu-tov - Český lev – Union Beroun

11 hodin: TJ Sokol Rovensko - FK Motor-let Praha; Allstars Louny - SK Havran Kryry

13 hodin: Meteor Praha VIII - FK Lou-ny/FC Chomutov; SK Roudnice nad La-bem - Český lev – Union Beroun

14 hodin: TJ Sokol Rovensko - SK Havran Kryry; Allstars Louny - FK Motorlet Praha

15 hodin: Meteor Praha VIII - Český lev – Union Beroun; SK Roudnice nad Labem - FK Louny/FC Chomutov


V neděli budou na programu čtvrtfinálová, semifinálová a finálová utkání:

9 hodin: 1. čtvrtfinále A1 - B4; 2. čtvrtfinále B1 - A4

10 hodin: 3. čtvrtfinále A2 - B3; 4. čtvrt-finále B2 - A3

11.30 hodin: malé semifinále - poražení 1. a 3. čtvrtfinále; poražení 2. a 4. čtvrtfinále

13 hodin: vítězové 1. a 3. čvtrtfinále; vítě-zové 2. a 4. čvtrfinále

14 hodin: zápas o 7. místo; zápas o 5. místo

15 hodin: zápas o 3. místo; finále


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video