Festival alternativní hudby Vývrtka je zpět

Lucie Steklá 2018-06-21 13:53:00

Peruc (lus) Třetí ročník festivalu alter-nativní hudby Vývrtka se vrací. Poslední červnový víkend, od 29. do 30. června, bude v Peruci v areálu koupaliště, patřit festivalu Vývrtka 2018.

Přírodní areál s možností koupání a sportů a nejzajímavější ne-mainstreamová muzika z Čech i zahraničí. To vše je Vývrtka. Chybět nebude doprovodný program z dílny Zvedni-Zadek.cz, chillout area Cafe Letka, festivalová školka a další!

Headlinerem třetího ročníku je izraelské jazzové power trio TATRAN, světově proslulá kapela, která nese prapor moderního jazzu zatraceně vysoko. Z Izraele pochází také SHTUBY, originální a neuvěřitelně energický hudebník, který ve své taneční hudbě kombinuje elektronické podklady a živé nástroje a na Vývrtce zakončuje své čtyřdenní české turné. Po legendárním koncerě na prvním ročníku se na festival vrací W.W.W., svou existenciální diskotéku přivezou stálí hosté Vývrtky Mutanti Hledaj Východisko a o post nejpodivnější diskoté-kové kapely se utkají s fenomenálními Bert & Friends. Mezi potvrzené účinkující dále patří balkan-jazzoví Free Balkan Quintet (s Kosmickým Žirafáčem Jardou Nogou za bicí soupravou), progalternativci PRVNÍ HOŘE, elektro-rockový nářez ze Slovinska Kontradikshn, čeští stoner rockeři Uninvited, jazz-metal fúze North Innergy nebo jazzrockoví Molotow Moloch quartet. Na DJ stage zahrají: DJ Agem, Funk Soul Brothers, Soundproof, Idefix, Juice a Wombat z Estonska.

Festival byl založen v roce 2016 s myšlenkou alternativy k opakujícím se jménům na velkých festivalech a snahou uspořádat fe-stival současné progresivní hudby. Během tří let se podařilo vybudovat akci se silnou atmosférou, vysokou uměleckou kvalitou vystupujících a zároveň v jedinečné lokalitě s dobrou dostupností.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video