Zeman v Podbořanech: přišel jsem poděkovat. Se zbytkem jsem se vyrovnal

Alla Želinská 2018-06-28 08:43:00

Podbořany (až) Prezident Miloš Zeman se minulé úterý v rámci třídenní návštěvy Ústeckého kraje dorazil do Podbořan. Na Masarykově náměstí děkoval za hlasy svým voličům, za nimi stojící skupinku odpůrců patřičně okomentoval. Z publika, jež prezidentský štáb štědře zásobil pohledy s hezky upravenou fotkou M. Zemana, se ozýval potlesk. Ale i pískot, protože kromě příznivců české hlavy státu dorazili také jeho odpůrci. Ti přišli s velkými červenými trenýrkami a transparentem s nápisem Miloše do koše. Zeman je urazil hned v úvodu svého vystoupení. „Mám poznámku k tamhletomu inteligentnímu muži, který drží transparent Miloše do koše. Výsledek voleb svědčí o tom, že prostě nemá pravdu. Mohu ho ale potěšit, že se určitě stane televizní hvězdou, neboť Česká televize vždy takové devianty ráda zabírá,” řekl na úvod setkání prezident. „Politika se nedělá spodním prádlem, ale myšlenkami,“ dodal.

„Miloš Zeman je ostudou pro tuhle zemi. Svým chováním, svými výroky. Mladí kolegové vyjádřili jen svůj názor na transparentu „Miloše do koše“. Jsem stejného mínění. Prezident Zeman nebyl a není mým prezidentem. Jeho působení rozdělilo tuto společnost hlubokým příkopem, vystavilo jí nebezpečnému vnitrostátnímu chaosu a velmi oslabuje vnímání naší země ve světě,“ řekl jeden z odpůrců Bohumil Řeřicha z Podbořan. „Návštěva prezidenta Zemana a vůbec jeho působení v téhle funkci je celkem kontroverzní. Naše akce je spontánní, kdy jsme se svolali parta přátel. Všichni jsme místní, nikoliv „dovoz z Prahy”, jak nás nazval pan prezident,“ dodala další účastnice protestní akce z Podbořan. „Prezident Zeman nás vede do náručí Putinovského Ruska a Babišova Agrofertu. Myslím, že s ním hrozí nástup nové totality u nás,“ sdělila Marcela Svejkovská z Lubence.

„Zeman někoho z nás tituloval deviantem. Nevím koho z pódia na tu dálku viděl. Ale to je nepodstatné. Podstatné je, že nejvyšší činitel demokratické republiky uráží občany, kteří klidně a legálně vyjadřují svůj názor. Také jeho slova o tom, že se tím „vyrovnal se s 28 % občanů, kteří mu nedali hlas”, jsou zarážející. Jako prezident není placen, i z mých daní, aby se s jakoukoliv skupinou občanů "vyrovnával". Proti Zemanovi jsem nikdy nejel demonstrovat, ale pokud on přijede až téměř k mému domu, tak mu jako aktivní, demokraticky smýšlející člověk sdělím svůj hluboký nesouhlas s jeho pojetím prezidentské funkce. Pokud sem zavítá opět, tak to udělám znovu,“ říká David Šebesta.

Velká většina lidí, kteří se na prezidenta Zemana přišli na Masarykovo náměstí podívat, ovšem byli jeho příznivci. Alespoň podle potlesku, který se mu několikrát dostalo. V Podbořanech Zeman v druhém kole prezidentských voleb získal 72 % hlasů. „Přišel jsem poděkovat. Děkuji za 72 procent poctivě získaných hlasů a slibuji, že v pěti letech udělám vše pro to, abych Ústeckému kraji pomohl,” řekl v Podbořanech Zeman.

V doprovodu hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka před setkáním s veřejností Zeman navštívil podbořanskou radnici, kde se setkal se zastupiteli města.

Miloš Zeman byl ve funkci prezidenta v Podbořanech poprvé poměrně nedávno, v listopadu 2016. Jako někdejší premiér české vlády město navštívil také, zúčastnil se slavnostního zahájení výstavby závodu na výrobu ledniček Candy. Ten už je ale 3 roky zavřený.

„Miloš Zeman se jako premiér zasloužil při transformaci státní správy o to, že Podbořany jsou pověřeným městem. Pro lidi to znamená, že nemusí na úřady jinam,“ řekl starosta Reindl. Prezidenta ale zároveň upozornil na nové problémy obcí se státní správou.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video