Rotschau vítězem Memoriálu Hlaváčkových

Lucie Steklá 2018-08-01 13:09:19

Ročov (lus) Putovní pohár z 33. ročník memoriálu Josefa a Zdeňka Hlaváčkových si odvezli hráči německého týmu SK Rotschau. Turnaje v Ročově se zúčastnilo pět týmů, vítěz loňského ročníku Domoušice letos nedorazily.

 Pořadí turnaje bylo následující: 1. SG Rotschau, 2. SK Zlonice, 3. FK Ročov, 4. Sokol Měcholupy, 5. SK Slavětín. Na snímku zápas domácího týmu Ročova (v černém) proti Slavětínu. K turnaji se blíže vrátíme v příštím čísle Lounského Pressu. Tento fotbalový turnaj vznikl na přelomu 70. a 80. let minulého století. Byl uspořádán jako přípravný a jako určité zpestření mezi jarní a podzimní soutěží. Turnaj hrála většinou čtyři mužstva z okolí. Tři roky po smrti Josefa Hlaváčka (na jaře roku 1986) přišli tehdejší funkcionáři s návrhem, zda by bylo možné, aby turnaj nesl Pepíkovo jméno a hrál se jako jeho memoriál. Protože rodina Hlaváčkových neměla námitky, v létě roku 1986 byl turnaj poprvé odehrán jako Memoriál Josefa Hlaváčka. V říjnu 2012 bohužel zemřel jeden ze zakladatelů Zdeňek Hlaváček, bratr Josefa. V úctě a na jeho památku se výbor jednohlasně shodl, že od 28. ročníku ponese název Memoriál Josefa a Zdeňka Hlaváčkových.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video