Dealer nabídl drogu policistovi

Lucie Steklá 2018-08-06 06:16:00

Louny, Žatec (lus) Snad toho nejhoršího zákazníka, jakého si mohl přát, si vybral muž ze Žatce. Byl totiž distributorem drog a pervitin nabídl policistovi v civilu. Muž se hájí, že neměl na jídlo. Dalšího dealera policisté dopadli na Lounsku.

Byl to omyl, který může stát sedmatřicetiletého muže až pět let za mřížemi. „Osoba, které nabídl drogu, byl policista ve svém volnu. Ten to samozřejmě nenechal jen tak. Věc oznámil kolegům kriminalistům,“ řekla k případu policejní mluvčí Irena Pilařová. Muž, který měl drogy nabízet, se hájí tím, že se k prodeji rozhodl kvůli životní nouzi. Předtím je prý neprodával. „Při výslechu uvedl, že uživatelem drog není a k prodeji se rozhodl impulzivně, jelikož potřeboval peníze na jídlo. Jenže policisté u něj provedli test na drogy a ten byl pozitivní na amfetamin a metamfetamin. Navíc se k nabízení drogy přiznal,“ pokračovala Pilařová s tím, že dalšího dealera chytili policisté v Lounech. Ten se přiznal k desítkám prodejů. Hrozí mu až pět let vězení.

Stejná doba strávená za mřížemi hrozí také dvaatřicetiletému muži, který měl na Lounsku od roku 2016 do začátku roku 2018 také distribuovat pervitin. „Nejprve měl jednomu z koncových uživatelů drogu zprostředkovat zcela zdarma. V ostatních případech se už obchod pohyboval v různých finančních částkách. Při výslechu kriminalistům svou činnost nijak nezastíral,“ informovala policejní mluvčí. Při výslechu se výtečník policistům přiznal k mnoha obchodům. „Uvedl, že prodával pervitin v desítkách případů a ani na přesnou gramáž nehleděl. Údajně si měl koupit zboží pro sebe a ostatním oddělit ze svého. Dle jeho slov z prodeje nic neměl,“ dodala policejní mluvčí s tím, že i tento muž již byl obviněn.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video