Příměstské tábory jsou v Lounech oblíbené

Lucie Steklá 2018-08-06 09:19:00

Louny (lus) Hned několik možností umístit své ratolesti na příměstský tábor mají rodiče v Lounech. Každoročně je pořádá lounská knihovna v Klubovně Luna nebo obě plavecké školy, Bublina a Prosen.

Příměstský tábor Bublina funguje ve městě již šestým rokem. Pro děti je to velice oblíbený příměšťák s mnoha aktivitami. Děti se mohou během letních prázdnin přihlásit celkem do šesti turnusů. V každém se o malé i velké děti starají instruktorky, které pro děti vymyslí program. V červenci již proběhly tři turnusy, v nichž se vystřídaly desítky dětí. Tábor navštěvují jak Louňáci, tak i děti z okolních vesnic nebo cizích zemí (Skotsko, Anglie, Amerika). V teplém počasí v programu nechybí návštěva koupaliště.

Další tábor systémem ráno tam, odpoledne domů, v průběhu letních prázdnin pořádá Městská knihovna Louny. Program tábora, který je určen pro děti od šesti do patnácti let, probíhá v prostorách Klub(ovny) Luna, pavilonu A, lounském parku a blízkém okolí. Tématické akce a výlety jsou organizovány do vzdálenosti zhruba třiceti kilometrů od Loun. Denní program je připraven v pracovních dnech od osmi do půl páté a je rozdělen do dvou částí. Dopoledne tráví děti venku hrami a sportovními aktivitami, návštěvou knihovny, oblastního muzea, procházkami do různých míst Loun i blízkého okolí, při příznivém počasí návštěvou koupaliště. V odpoledních hodinách je pro děti připraven program v klubovně, ať už to jsou řízené hry nebo výtvarné a rukodělné aktivity. Pro děti je připraven program zaměřený na prevenci patologických jevů. Osloveni byli odborníci a v průběhu prázdnin se realizují besedy a workshopy pro děti ve spolupráci s Pedagogicko-psychologickou poradnou, OSPOD, Policií ČR, Manželskou poradnou Louny, Záchrannou službou Ústeckého kraje aj. Součástí programu jsou pravidelné, většinou úterní a čtvrteční výlety, například do Archeoskanzenu Březno, Hříškova, Vernerova mlýna v Brloze, Peruce, Panenského Týnce a Žerotína, Ejemovy chaty, na Pravdu a další.

Tradičně pořádá několik turnusů letního příměstského tábora také Plavecká škola Prosen Louny. Děti během týdne zažijí vždy něco nového. Zacvičí si například jógu, nebo se společně vydají na výlet. Při červencovém turnusu táborníci jeli vlakem do Chomutova a navštívili zoopark, jiný den navštívili pěším výletem Lužerady, měli možnost jezdit na koni, poslední den všichni společně hledali poklad. Protože počasí letošním prázdninám opravdu přeje, nechybělo kažodenní koupání v bazénu.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video