Hráče Vroutku vede nový trenér, první zápas splnil očekávání

Jaromír Hykl 2018-08-15 16:14:04

Vroutek - Po odchodu trenéra Libora Klíče se ve Vroutku ujal funkce trenéra A mužstva Oldřich Bernard. Jako hráč hrál v týmech SK Rakovník, FK Teplice, tři roky odehrál v německých soutěžích, nastupoval v týmech Slavoj Žatec, Tatran Kadaň a svoji hráčskou kariéru končil v Sokolu Branov.

Jako trenér Bernard trénoval ligový dorost Blšan v roce 2000, dále dorost SK Rakovník, krajský přebor v Tuchlovicích a naposledy rovněž v Sokolu Branov. Hráčské i trenérské zkušenosti má tedy bohaté a určitě má mužstvu co dát. Kvalifikaci pro trenérský post v 1.A třídě splňuje. Jeho trenérským krédem je heslo Tomáše Pospíchala „Fotbal nemá logiku“ a s vrouteckým mužstvem by rád hrál pohledný a útočný fotbal s umístěním v popředí tabulky. Chtěl by, aby se fot-bal jeho svěřenců líbil divákům, a říká, že raději vyhrává 5:2 než 1:0.  

Mužstvo FK Vroutek, které vybojovalo krásné šesté místo v právě skončené sezóně, zůstává téměř pohromadě. Z kádru odcházejí pouze Patrik Chroust a Jan Šimon a v jednání jsou další dvě až tři nové posily. Trenér Bernard má tedy na čem stavět a vedení klubu by chtělo, aby mužstvo udrželo takovou pozici, která by umožnila zůstat v 1.A třídě i po reorganizaci v sezóně 2019 / 2020.

První zápas s novým trenérem se zdařil

První přípravný zápas před novou sezónou sehrálo A mužstvo FK Vroutek proti již téměř tradičnímu soupeři v přípravě. Sokol Chyše, účastník 1.B třídy Karlovarského kraje, podlehl Vrouteckým poměrem 2:5. Zápas ovlivnilo veliké horko, ale přesto fotbalisté obou týmu předváděli kvalitní výkony. V mužstvu Vroutku se vystřídalo několik mladých hráčů, z nichž někteří již ukázali své kvality v soutěžních zápasech a někteří na svoji příležitost ještě čekají. Chtějí se o ni poprat, a je možné, že ji během další sezóny dostanou. Záleží jen na nich.     

Sokol Chyše - FK Vroutek 2:5 (0:2)

Branky Vroutku: Baierl, Heinc, Kukla, Pelikán R., Gutwald. 

Napsal(a): Jaromír Hykl

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video