Dobrovolní hasiči mají nový vůz

Alla Želinská 2018-08-18 11:11:00

Podbořany (až) Středa 8. srpna začala očekávanou a tak trochu sváteční událostí. Před hasičskou zbrojnici totiž ráno dorazilo z Lokte vytoužené nové auto, dopravní automobil Fiat Ducato. Kromě představitelů města, starosty Radka Reindla, místostarosty Karla Honzla či tajemníka bezpečnostní rady města Karla Žežulky byla samozřejmě přítomna velká část dobrovolných hasičů samotných. „Máme radost z nového dopravního automobilu Fiat Ducato. Auto včetně nákladního přívěsu nám na zakázku sestavila společnost SAP v Lokti, za vysoutěženou cenu 883 300 korun. Na nový vůz přispělo Ministerstvo vnitra ČR v rámci programu Dotace pro jednotky SDH obcí, investiční dotaci ve výši 441 650 Kč, Ústecký kraj v rámci programu na podporu nové techniky a výstavby požárních zbrojnic pro jednotky SDH poskytl dotaci 300 000 Kč, zbytek město Podbořany, všem děkujeme,“ uvedl velitel dobrovolných hasičů Josef Svoboda.

„Starý“ dopravní Ford Tranzit, kterým dobrovolní hasiči jezdili doposud, jim ještě poslouží. „Ford Tranzit budeme využívat, co to půjde, například pro činnost s mládeží,“ dodává zástupce velitele, strojník František Houdek. Ve svém autoparku hasiči mají ještě starý přívěs na PS12, který momentálně prodávají. „Ten jsme používali ještě v dobách před Fordem, zapojovali jsme ho jen za cisternu. Co jsme pořídili Forda, tak byl bez využití a spíš od té doby zabírá místo,“ vysvětlil F. Houdek. Jak hasiči inzerují, přívěs je plně funkční a cena dohodou.

Sbor dobrovolných hasičů Podbořan čítá celkem 36 členů – do výjezdu 12 chlapů, 10 žen a 14 dětí. Loni v březnu jednotka SDH slavnostně převzala nové zásahové vozidlo Tatra Terrno CAS 20, které nahradilo předchozí Liaz CAS 24. K tomu byl od města Podbořany propůjčen historický prapor, který byl směřován ke 145. výročí založení sboru dobrovolných hasičů v Podbořanech. Liaz podbořanští hasiči předali jednotce sboru dobrovolných hasičů Očihova.

Foto: Obchodní zástupce SAP Jan Šofr předal klíče od nového vozu starostům – města Radku Reindlovi a SDH Podbořany Josefu Svobodovi. Foto: Lenka Kasardová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video