Hlasujte: České a slovenské stavby století

2018-08-27 05:29:00

Ústecký kraj (tz) Do 15. září může veřejnost hlasovat v anketě České a slovenské stavby století, která probíhá v rámci oslav 100. výročí vzniku Československa. Mezi stovkou nominovaných má Ústecký kraj hned čtyři želízka v ohni. Jsou jimi Masarykovo zdymadlo v Ústí nad Labem, vodní nádrž Fláje, Kolektivní dům v Litvínově a přesun kostela Nanebevzetí Panny Marie v Mostě.

Do projektu byla zařazena stavební a architektonická díla s ohledem na jejich význam a přínos od roku 1918 do současnosti. V Československu, poté i v České a Slovenské republice bylo postaveno mnoho významných a pro další vývoj společnosti důležitých staveb, ze kterých bylo odbornou komisí, složenou ze zástupců českých a slovenských asociací a svazů dlouhodobě spjatých s rozvojem stavebnictví, vybráno celkem 100 českých a slovenských staveb. Za českou stranu bylo nominováno 66 staveb, za slovenskou pak 34 staveb.

Hlasování potrvá do 15. září na www.stavbystoleti.cz Každý hlasující má k dispozici maximálně 10 hlasů, z nichž každá stavba může dostat 1 až 10 hlasů. Po kliknutí na fotografie níže můžete hlasovat pro stavby nominované za Ústecký kraj.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video