Turisté zavzpomínají na Romana Daniše

Iveta Drlíková 2018-09-01 06:36:00

Žatec (id) Na Romana Daniše, který 27. srpna před deseti lety předčasně zemřel ve věku 58 let, chtějí zavzpomínat členové žateckého odboru Klubu českých turistů. Památku neúnavného turisty se chystají uctít akcí Podzimní les, která její účastníky v sobotu 15. září zavede do Brd a Příbrami. Více informací o ní najdou zájemci na webových stránkách odboru nebo na nástěnce na Kruhovém náměstí.

Romana Daniše si lidé nejen Žatci pamatují jako zapáleného turistu, kondičního běžce, milovníka svého města a kraje, ale i dalších zajímavých míst, dějinných událostí, kuriozit a rekordů, který se ve svém volnu neúnavně věnoval práci pro veřejnost. Řadu let rovněž působil v komisi pro kulturu a cestovní ruch, ve které například prosadili i Borešovu cenu. Pro zájemce uspořádal stovky výletů, pochodů a dalších originálních sportovně společenských akcí. Nezapomenutelný je například jeho nápad nechat při jednom z městských výročí do centra města navést kopec sněhu. Před 15 lety přišel s rovněž s nápadem na pravidelné setkávání obcí, které mají ve svém názvu slovní základ „ŽABO“. První setkání proběhlo 7. září 2003 v Žaboklikách a od té doby se obce setkávají každý rok. Byl i u obnovení odboru KČT v Žatci a stal se jeho prvním předsedou. Roman Daniš byl určitě i velkým snílkem a dokázal k aktivitě strhnout i ostatní. Takových lidí není mnoho a proto je velká škoda, že nás tak brzo opustil. Rozhodně to byl člověk, který v Žatci zanechal nesmazatelnou stopu a ve vzpomínkách řady zdejších obyvatel žije dál.   

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video