Do voleb jde v Lounech devět kandidátek, jako před čtyřmi lety

Lucie Steklá 2018-09-02 17:35:27

Louny (lus) O místo v zastupitelstvu se bude v říjnových komunálních volbách ucházet v Lounech devět politických subjektů. Jedná se o stejný počet, jako před čtyřmi roky. Obhajovat post starosty chce Radovan Šabata, naopak místostarosta Jan Čermák, jak již dříve avizoval, v komunální politice končí.

O devětadvacet míst v lounském zastupitelstvu se ucházejí jak celostátní strany ANO, ODS, ČSSD, KSČM a SPD, tak místí politická uskupení – Louny Spolu, Pro lepší Louny (Top 09, nezávislí a hnutí PRO Zdraví a Sport), Unie pro sport a zdraví a Volba pro město. Před čtyřmi lety si většinu mandátů rozdělily celostátní strany, nejúspěšnější ANO a ČSSD jich mají po pěti, komunisté čtyři a ODS tři. Stejný počet, tedy tři, získala v posledních volbách TOP 09, která se letos spojila s nezávislými kandidáty.

ANO 2011 vede do voleb obchodní ředitel a zastupitel města Milan Rychtařík, s č. 2 je to bezpečnostní pracovník a zastupitel Ústeckého kraje Miroslav Matějka. Lídrem České strany sociálně demokratická je Pavel Csonka, předseda výboru pro zdravotnictví a zastupitel Ústeckého kraje, druhým v po-řadí je Milan Čermák, bývalý ředitel ZŠ P. Holého v Lounech. Komunistická strana Čech a Moravy do voleb vyráží na první pozici s Milošem Chovancem, strojvedoucím metra, druhým v pořadí je strojírenský technik Drahomír Faix. IT analytik Jan Žalud je číslo jedna na kandidátce sdružení LOUNY SPOLU, s číslem dvě je na této listině historik Michal Pehr. Občanská demokratická strana za svého lídra určila jednatele společnosti Jana Vaice, druhý je Miloslav Bouba, učitel a předseda cyklistického klubu. Lídrem kandidátky PRO LEPŠÍ LOUNY - TOP 09, nezávislí a hnutí PRO Zdraví a Sport je advokát, člen rady města a Veslařského klubu Pavel Janda, druhým v po-řadí ředitel společnosti a člen rady města Michal Kučera.

Lékařka Hana Bradáčová vede do komunálních voleb kandidátku Svoboda a přímá demokracie - Tomio Okamura (SPD), s číslem dva ji následuje Brand Ambasador Stanislav Vinš.

Post starosty bude z první pozice kandidátky Unie pro sport a zdraví obhajovat Rado-van Šabata, druhý je Vladimír Hons, lounský zastupitel a středoškolský učitel.

Volba pro město má na první příčce podnikatele a předsedu strany Filipa Netolického, druhým v pořadí je Jan Čáka, místopředseda hnutí a majitel zubního centra.

O post zastupitele se v Lounech uchází 261 osob. Ve spádové oblasti Lounska je to celkem 1 150 kandidátů na 118 kandidátních listinách.

V dalších číslech Lounského Pressu se blíže vrátím ke kandidátním listinám v jednotlivých obcích Lounska.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video