Záchranný kruh vítal prvňáčky v Lenešicích

Lucie Steklá 2018-09-06 09:41:09

 Policisté, záchranáři a hasiči vítali první školní den školáky prvního stupně školy v Lenešicích. Jedná se o každoroční projekt, jež žáky provádí školním rokem, letos to budou právě složky Integrovaného záchranného systému.

 Děti budou během školního roku nacvičovat masáž srdce na modelu, telefonický hovor na tísňovou linku, zastavení krvácení, procvičí si také evakuaci či bezpečnost pohybu chodců i cyklistů v dopravě. „Budeme se zabývat záchranou lidského života, týmovou spoluprací v záchranných složkách prostřednictvím vyučování, volnočasových aktivit a čtyř na sebe navazujících témat, hasičů, policistů, záchranářů a Záchranného kruhu. Postupně se budeme seznamovat s dovednostmi, vynálezy, jídlem, oblečením, zábavou a osobnostmi, které souvisí s tímto tématem,” řekla ředitelka školy Jana Ledvinová. V průběhu každého tématu žáky čeká projektový den či beseda. Cílem je vytvořit školákům základní dovednosti dobré komunikace, působit jako primární prevence rizikových projevů chování či vytvořit přirozené příležitosti pro poznání multikulturality. 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video