Oba dva dny Dočesné propršely. Záchranné služby měly méně práce

Hedvika Fajkusová 2018-09-07 04:45:00

Žatec (hf) Největší oslava chmele v Evropské unii, žatecká Dočesná, se minulý víkend uskutečnila již po 61. Diváci si opět užili program na pěti scénách a navíc rekordní počet šedesáti pivovarů, z nichž mohli ochutnávat nejrůznější druhy piva. Deštivé počasí, které přišlo po dlouhém období sucha, však přišlo v nejméně vhodné chvíli, a to v pozdním pátečním odpoledni, a vydrželo až do sobotních večerních hodin. Letošní Dočesná se tedy po několika letech nesla v duchu pláštěnek a deštníků. Návštěvníky to ale v žádném případě neodradilo. I tak si zvládli užít oslavy chmele naplno, i když mnozí z nich dali v chladném počasí raději přednost teplému čaji nebo kávě před studeným pivem.

Chladnější a deštivé počasí na druhou stranu ocenili žatečtí záchranáři a policie. Celkem bylo ošetřeno ,,pouze“ dvacet osob. Většinou se jednalo pouze o drobná poraněné, vyvrknuté kotníky a v pátek večer také o jednu alergickou reakci a poranění obličeje. V sobotu záchranáři ošetřili dvouletou holčičku s menším poraněním, dále cizince s poraněním prstu, muže s poraněním hlavy z U-rampy, další dvě poranění hlavy a ruky souvisely s neopatrností u zábavných atrakcí. Byl zde také případ intoxikovaného adolescenta, který z důvodu nadměrné konzumace alkoholu ztrácel vědomí. Vzhledem ke svému stavu musel být transportován na dětské oddělení do nemocnice v Kadani, jelikož v Žatci je stále ještě uzavřené.

Ani policie nezaznamenala žádný větší incident. Zasahovala pouze v pátek na Kruhovém náměstí, kde skupinka lidí slovně napadla strážníka městské policie.

Napsal(a): Hedvika Fajkusová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video