Přispějte do Potravinové sbírky

Alla Želinská 2018-09-08 11:15:00

Žatec, Louny - Tuto sobotu 8. září od 8 do 18 hodin můžete ve všech obchodech řetězce Kaufland v České republice podpořit Potravinovou sbírku, kterou s obchodním řetězcem spolupořádá Česká federace potravinových bank. Jejím smyslem je nasbírat především trvanlivé základní potraviny, které mohou pomoci potřebným, kterým se právě základních potravin nedostává.

„V naší zemi je přibližně 15 % lidí, kteří žijí ve velkém nedostatku, a právě jim je tato pomoc určena. Děkujeme vám!“ říká otec Vilém M. Štěpán, liběšický farář.

Právě on je spoluzakládalem liběšické pobočky potravinové banky, která patří mezi čtrnáct členů České federace potravinových bank. Administrativní zázemí má potravinová banka na faře, sklad pak v bývalém vojenském areálu v Dobříčanech, který patří obci Liběšice.

Dlouhodobě je v nájmu soukromé firmy, která vyčlenila jednu z hal na sklad potravin. „Máme na starosti okresy Louny a Most, jedny z nejproblematičtějších regionů v zemi, tam se člověk potká s lidskou bídou ještě více. Cítili jsme potřebu pomoci těm, kdo jsou opravdu v krajní nouzi a nemají ani na jídlo. Je lhostejné, jak se do takové situace dostali, podstatné je, že v ní jsou,“ dodal kněz.

Pomoc z Potravinové sbírky poputuje prostřednictvím farností, obecně prospěšných společností např. do Klokánku v Žatci, do Loun i na Podbořansko.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video