Za cenu děkuji především rodině, říká nejlepší starosta Ústeckého kraje Reindl

Alla Želinská 2018-09-11 12:56:48

Praha, Podbořany - Nejlepší starosta Ústeckého kraje za období 2014 - 2018 – tohoto ocenění se dostalo Radkovi Reindlu, starostovi Podbořan. Cenu pro nejlepšího starostu našeho kraje sedmačtyřicetiletý R. Reindl (ODS) převzal v pátek 7. září z rukou Ministra životního prostředí Richarda Brabce na mimořádném sněmu Svazu měst a obcí ČR.

Soutěž „Nejlepší starosta 2014–2018“ pod záštitou prezidenta republiky Miloše Zemana na závěr volebního období historicky podruhé uspořádal Svaz měst a obcí ČR. Jejím cílem je vybrat starosty a primátory, kteří se v daném volebním období nejvíc zasloužili o rozvoj svého města či obce, zlepšili např. jejich infrastrukturu, životní prostředí, podmínky pro podnikání či informovanost občanů, a svou prací tak přispěli ke zvýšení kvality života obyvatel České republiky.

„Je mi velikou ctí takovou cenu obdržet, protože je oceněním mé dlouhodobé práce. Navíc, v tak významném roce, jako rok 2018 pro ČR bezesporu je. Těší mě a vážím si jí hlavně proto, že je od společenství lidí, kteří se v problematice dlouhodobě pohybují, rozumí jí a vědí, co taková práce obnáší. Mám naše město strašně rád, jsem pyšný na to, jakým směrem se ubírá, že dynamicky roste...“ poděkoval za cenu Radek Reindl. Jak zdůraznil, toto významné ocenění by nedostal bez práce zaměstnanců radnice, bez podpory většiny zastupitelů, bez spolupráce občanů a hlavně bez zázemí své rodiny. „Jen ona ví, s jakými nepříjemnými útoky a pomluvami je tato funkce spojena. Právě jí patří největší dík,“ dodal. Před čtyřmi lety se starosta Reindl umístil mezi finalisty této soutěže.  

Po zveřejnění zprávy o ocenění R. Reindla na jeho adresu ať už prostřednictvím sociální sítě, telefonátů, sms, elektronické pošly, putovaly desítky gratulací, ve svém městě je starosta Reindl oblíbený, setkává se ale i s opozičními názory a postoji. V osobním životě je to také, dalo by se říci, nejlepší táta dvou dětí, kutil, rybář, cestovatel, němčinář... 

V soutěži o nejlepšího starostu bylo přes dvě stě představitelů měst a obcí. Hodnotila je odborná porota tvořená ze zástupců státní správy, akademické sféry i soukromého sektoru. Posuzovala osobní přínos pro město či obec, přístup k funkci starosty či primátora a rovněž výsledky jejich činnosti. Ceny od představitelů obou komor Parlamentu, vlády, samosprávy a partnerů v pátek na Pražském hradě převzali čtrnáct starostů měst a obcí z každého kraje, tři lidé ocenění veřejností a tři předsedou Svazu. Vítězové kromě diplomu dostali cenu z českého ručně tvarovaného skla, který věnovala společnost ArtCristal Bohemia Velký Osek.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video