Láďa Hruška natáčel v Dobříčanech

Hedvika Fajkusová 2018-09-15 04:06:00

Již po několikáté zavítal do Dobříčan k manželům Gurovým oblíbenec všech kutilů Láďa Hruška. Tentokrát se jel podívat se svým pořadem ,,Vychytávky Ládi Hrušky“ na to, jak se daří tropické popínavé rostlině lufa.

Marcela a Ondřej Gurovi se pyšní svou rozlehlou zahradou, na které pěstují několik druhů paprik a to i pálivé chilli, ale také melouny, fíky, banány, mandle a spoustu dalších plodin. Potrpí si zejména na rarity. Jednou z nich je také rostlina lufa, z jejíchž vyzrálých plodů se vyrábějí přírodní houby na mytí těla i nádobí. Říká se, že lufu znali již faraonové ve starověkém Egyptě. Jako masážní žínku ji používala i Kleopatra.

Lufu pro mytí celého těla, masáže a peeling si můžete zakoupit v drogeriích nebo si ji vypěstovat doma, tak jako manželé Gurovi. Láďa Hruška totiž zjistil, že to není nic moc složitého. Lufa se totiž pěstuje podobně jako okurka. Drobné plody se dají jíst a použít například do salátů. Většinou se však nechávají dorůst a usušit.

Pořad ,,Vychytávky Ládi Hrušky“ natáčený v Dobříčanech u Žatce se bude vysílat v neděli 14. října ve 12:40 na TV Prima. A možná letos nepůjde o poslední díl, ve kterém bude zahrada manželů Gurových figurovat. Produkční tým se vyslovil, že by se rád vrátil ještě v tomto roce. Zaujal je totiž červený banánovník Ensete ventricosum ,,Maurelii“, kterému se na dobříčanské zahradě neuvěřitelně daří. 

Napsal(a): Hedvika Fajkusová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video