Děti z tuchořické mateřinky mají nový ponk a kuchyňku

Hedvika Fajkusová 2018-09-17 07:31:00

Tuchořice (hf) Letošní první školní den v mateřské školce v Tuchořicích nepatřil ke zcela běžným. Na děti totiž čekaly ihned dvě překvapení – dílenský ponk a kuchyňka – na které sponzorským darem přispěla Žatecká teplárenská. Dětský ponk vyrobili vězňové z Nového Sedla a kuchyňka pro holčičky byla zakoupena.

Velkolepého předávání dřevěných hraček dětem se zúčastnili nejen rodiče a ředitelka Ivana Zilcherová, ale také starosta Tuchořic Ladislav Kubiska, žatecká místostarostka Jana Nováková, ředitel Věznice v Novém Sedle Miroslav Špalek i tisková mluvčí Eva Koreneková.

,,Ponk vypadá opravdu profesionálně a já doufám, že spolupráce mezi námi a Věznicí v Novém Sedle tímto nekončí,“ řekla ředitelka Mateřské a Základní školy v Tuchořicích Ivana Zilcherová. Zástupci Věznice Nové Sedlo v čele s jejím ředitelem Miroslavem Špalkem vedení mateřské a základní školy ubezpečili, že dalším aktivitám tohoto typu jsou příznivě nakloněni, jelikož odsouzení obecně prospěšnou prací částečně ,,splácí dluh“ společnosti. ,,Jsem rád, že jsem se mohl takovéto akce zúčastnit, protože když člověk vidí, jakou mají děti radost, tak to je samozřejmě úplně jiné, než práce u nás,“ dodal nadto Miroslav Špalek.

,,Jsem strašně ráda, že jsme mohli jako Žatecká teplárenská finančně přispět na materiál a jsem o to více ráda, že je to zrovna pro tuchořickou mateřskou školu, protože jsem, ač ne v této budově, prožila své dětství,“ řekla místostarostka Jana Nováková, která je rovněž předsedkyní dozorčí rady Žatecké teplárenské.

O šikovnosti rukou odsouzených z Věznice v Novém Sedle se již přesvědčila nejedna příspěvková organizace v žateckém regionu. Dětský ponk vyrobili z tvrdého bukového dřeva. Navíc si pohráli i s vyřezaným ručním nářadím. Ještě štěstí, že počasí 3. září bylo deštivé, protože od nových hraček by učitelky v mateřské školce děti sotva odehnaly na zahradu. Ponk i kuchyňka měly u nich totiž obrovský úspěch.

,,Máme radost, že rozdáváme úsměvy dětem. Je skvělé, že školka se v Tuchořicích stále drží, protože dodává obci život,“ pronesl na závěr starosta obce Ladislav Kubiska. 

Napsal(a): Hedvika Fajkusová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video