Některé spoje stále nejezdí. Cestují mají k dispozici novou službu - prostřednictví SMS si mohou zjistit, zda spoj pojede

Lucie Steklá 2018-09-20 09:01:37

Okres Louny (lus) Po celý týden dochází na lince Louny - Žatec 739, kterou provozuje dopravce TD BUS a.s. k omezení spojů, a to z provozních důvodu na straně dopravce.

Jedná se o následující linku a její spoje: 

739 -  106  v čase odjezdu 6:40 Louny, příjezd žel.st. 7:30 Žatec, aut.nádr. 

739 - 113 v čase odjezdu 12:35 Žatec, aut.nádr., příjezd 13:18 Louny, žel.st.

739 118 v čase odjezdu 13:40 Louny, žel.st., příjezd 14:26 Žatec, aut.nádr. 

739 117 v čase odjezdu 14:35 Žatec, aut.nádr., příjezd 15:18 Louny,žel.st. 

Pokud ještě dojde k upřesnění situace dopravcem, budeme zprávu aktualizovat.

Od pondělí 17. září v návaznosti na informace od společnosti TD BUS a.s. se města snažím informovat o spojích, které nejsou tímto dopravcem z důvodu nedostatečného personálního zabezpečení zajišťovány v okresech Litoměřice a Louny. Jsme si vědomi, že k informacím na internetu se každý z cestujících nemůže dostat. Z tohoto důvodu jsme hledali i jiný kanál pro informování a dnes jsme spustili informace prostřednictvím SMS. 

Služba funguje následujícím způsobem:

- cestující pošle SMS ve formátu "DUK číslo_linky" na tel. číslo +420 776 250 609 („DUK“ musí být velkými písmeny) a následně obdrží informaci, zda jsou na lince omezení a případně jaká konkrétně. Informaci nelze poskytnout v jiném formátu, protože jsme omezeni rozsahem SMS; za číslo linky se považuje poslední trojčíslí;

- cena za odeslanou SMS je dle tarifu tazatele, přijatou SMS tazatel neplatí. 

Příklad dotazu (textu SMS) na linku 552625 Litoměřice-Polepy-Hoštka-Štětí,Hněvice: DUK 625 

Cílem je informovat cestujícího, který ví, kam / jakou linkou pojede, zda je na jeho lince v daném nebo nadcházejícím dni nějaké omezení. 


Problémy s dopravcem jsou v Ústeckém kraji dlouhodobější. 

Cestující na Děčínsku a Ústecku čeká již začali cestovat s jiným dopravcem. Regionální linky objednané krajem začne zajišťovat Dopravní společnost Ústeckého kraje (DSÚK). Na linkách končí společnost TD Bus, dříve Busline.

„Ústecký kraj rozhodl o zřízení vlastního dopravce s tím, že zahájí poskytování dopravy nejdříve v červenci příštího roku. Dnes jsme nuceni reagovat na krizovou situaci a DSÚK zahájí svůj ostrý provoz téměř o rok dříve. Naším cílem je, aby autobusy jezdily, kvalita dopravy pro cestující byla co nejvyšší a možné nedostatky z prvních dnů odezněly v co nejkratší době,“ řekl náměstek hejtmana pro dopravu Jaroslav Komínek. 

Busline, který se letos přejmenoval na TD Bus a formálně změnil i majitele, zkoušel dlouho žádat kraj o navýšení plateb, ale neuspěl. Firma nakonec odstoupila od smlouvy. Část autobusů a řidičů je od Busline, část sehnala DSÚK jinde. 

Podle ředitele DSÚK Milana Šlejtra je na Ústecku připraveno 29 autobusů, z toho osm bude zcela nových, dopravu na Děčínsku zajistí 20 autobusů. „Situace s řidiči je velmi napjatá u všech dopravců a napříč celou republikou, problémům se nevyhne ani DSÚK. Na Ústecku by tak společnost do ideálního stavu 55 řidičů potřebovala doplnit 14 řidičů, na Děčínsku čtyři do celkového počtu 32,“ řekl Šlejtr. Proto je podle něj možné, že některé spoje nevyjedou. Které to jsou, zjistí cestující den předem z webových stránek Ústeckého kraje a DSÚK (www.ds-uk.cz), z facebooku Dopravy Ústeckého kraje a facebooku Ústeckého kraje nebo u dispečera Dopravní společnosti ÚK.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video