Majetek města slouží ke kampani

Soňa Šímová 2018-09-20 10:23:00

JIRKOV (soš) — Dva kandidáti strany Náš Jirkov uspořádali v ulici Školní graffiti jam. Při něm na stěně bývalého bunkru civilní obrany umělecky ztvárnili kostel sv. Jiljí i s městkou věží. Čtenářce (jejíž jméno redakce zná), se ovšem nelíbilo, že vedle povedeného díla je velké logo strany a tedy jde podle ní o nevhodnou reklamu. „Je to veřejná plocha, tak ať (čtenářka) přijde a zastříká jim to,“ vyjádřil se starosta Radek Štejnar. „My jsme dali sprejerům jediný úkol — a to kostel s městskou věží. Že se pak oni rozhodli kromě toho našeho loga také pro městský znak a další věci, to je přeci na nich. A ne, není to reklamní plocha,“ prohlásil Josef Dušek ze strany Náš Jirkov.

Koncem srpna rovněž někteří občané poukázali na fakt, že městská policie instalovala fotopast, která měla hlídat billboard strany Náš Jirkov. „Příkaz k instalaci jsem dal já a ano, fotopast mířila přesně na billboard. Je to sice soukromý majetek, ale slouží i veřejnosti a historicky víme, že před minulými volbami docházelo k poškozování billboardů. Proto ho chráníme preventivně. Fotopastí je ve městě více a nechrání jen billboardy, ale například plochy, kde vznikají černé skládky,“ vysvětlil Radek Štejnar. Na dotaz, zda je možné, aby si městskou fotopast tedy objednali i občané města, odpověděl, že si ji mohou sami zakoupit. „Pronajmout si fotopast nemohou, to je na rozhodnutí města, co se bude chránit,“ uzavřel starosta.

Napsal(a): Soňa Šímová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video