Čtvrtý ročník soutěže Knihovník roku má svého vítěze

2018-10-08 03:58:00

Ústecký kraj (tz) Na litoměřickém výstavišti došlo k vyhlášení vítězů 4. ročníku ocenění Knihovník Ústeckého kraje. Zástupci Ústeckého kraje a Severočeské vědecké knihovny předávali ocenění třem nejlepším knihovníkům malých neprofesionálních knihoven Ústeckého kraje, kteří se v roce 2018 svou aktivní činností nejvíce zasloužili o začlenění knihovny do každodenního života obce a tedy o její proměnu v komunitní centrum.

Ze šesti nominovaných knihovníků různých okresů kraje získal 1. místo Karel Singer z Háje u Duchcova, 2. místo pak paní Helena Černá z Měděnce a 3. místo paní Vratislava Ekrtová z knihovny v obci Libčeves. Ocenění si za svou práci odnesli finanční odměnu a věcné dary věnované Ústeckým krajem, krajskou knihovnou a Výstavištěm Zahrada Čech. Ceny předávala radní Ústeckého kraje Jitka Sachetová, tajemnice pro kulturu a památkovou péči Karin Strnadová a ředitelka SVKUL Jana Linhartová a ředitelka Výstaviště Zahrady Čech Michaela Mokrá.

V den zahájení výstavy Zahrada Čech také Severočeská vědecká knihovna výstavišti slavnostně předala originální knihobudku zásobenou knihami vyřazenými z běžného fondu a vztahujícími se k tématu probíhající výstavy. Návštěvníci si tak ze zahradního veletrhu mohli zdarma odnést například kuchařskou knihu, návod k pěstování kaktusů či zajímavou encyklopedii o přírodě. Knihobudka bude na výstavišti u informačního centra umístěna během všech výstav, které tu proběhnou v roce 2019. Měnit se bude jen tematické zaměření knih. Patronát nad knihobudkou převzal starosta města Litoměřice Ladislav Chlupáč a ředitelka výstaviště Michaela Mokrá. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video