V Podbořanech spočítáno, ČSÚ přinesl seznam 21 zvolených zastupitelů

Alla Želinská 2018-10-06 19:26:00

Starosta i místostarosta obhájili své mandáty.

Podbořany - I když první volič například ve Pšově (v posledním 9. volebním okrsku města Podbořan) do volební místnosti dorazil až po hodině od jejího otevření v pátek a celková volební účast v Podbořanech nakonec činila jen 37 %, je odvoleno, spočítáno a zvoleno. Volební místnosti se uzavřely v sobotu ve 14 hodin a Český statistický úřad zveřejnil výsledky Podbořan jako jedny z prvních - cca v 17.40 hodin. Volby tady vyhráli Podbořanští patrioti, nové sdružení nezávislých kandidátů, které získalo 23 % hlasů, druhá je ODS - 20 %, jako třetí na pomyslné stupně vítězů se dostalo Naše Podbořansko - 17 %. Následuje ČSSD - 15 %, KSČM - 14 % a KDU-ČSL - 10 %. 

Z celkových 4973 registrovaných voličů k volbám přišlo 1858 lidí, což znamená, že volební účast ve městě činila 37,36 %, ani ne polovinu občanů s volebním právem.  Starosta Podbořan Radek Reindl i místostarosta Karel Honzl byli do zastupitelstva opět zvoleni, stejně jako předchozí dlouholetý starosta města Josef Čerňanský. V novém zastupitelstvu budou i nové tváře.

„Děkujeme moc všem našim voličům a podporovatelům, jsme mile překvapeni a vděčni. Navíc jsem rad, ze bude v zastupitelstvu výrazná obměna i mladší,“ zněla první reakce Miroslava Švarce (Naše Podbořansko). „Chtěl bych všem strašně moc poděkovat. Doufal jsem ve tři mandáty a ono to dopadlo ještě o něco lépe. Je to pro nás zavazující,“ reagoval na výsledky voleb lídr Našeho Podbořanska Leo Peterka

„Děkuji všem za hlasy. To, že jich mám jako absolutní vítěz nejvíc, mě utvrdilo, že to asi nedělám úplně blbě. Nicméně jako strana mají o pár hlasů více Podbořanští patrioti v čele s MUDr. Petrem Rálišem. Tímto jim z celého srdce gratuluji. Teď se ukáže, zda dokážou ctít demokratické principy voleb, či nikoli...“ uvedl na sociální síti Radek Reindl (ODS). 

Tady jsou zvolení zastupitelé v Podbořanech: Petr Ráliš, Petra Rychlá, Vojtěch Peksa, Tomáš Vaněk, Pavel Horský (všichni Podbořanští patrioti), Radek Reindl, Milan Jedlička, Iveta Haragová, Lenka Hodková (všichni ODS), Leo Peterka, Ivo Švarc, Jan Nachtmann, Jarmila Jaroschová (všichni Naše Podbořansko), Karel Honzl, Jiří Marhold, Josef Čerňanský (všichni ČSSD), Karel Zerner, Vlastimil Heryšer, René Chodura (všichni KSČM), Stanislava Čapková, Petr Paroubek (oba KDU-ČSL). 

Více v Regionu Podbořanska č. 40.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video