Politikové v Podbořanech jsou domluveni: starostou zůstane Radek Reindl

Alla Želinská 2018-10-18 13:18:00

Ani ve funkci místostarosty by se nemělo nic měnit a pokračovat bude Karel Honzl

Podbořany (až) Jen tři dny po volbách se nově zvolení politikové v Podbořanech dohodli o vedení města v nadcházejícím období. Starostou by měl podle dohody zůstat Radek Reindl (ODS), stejně tak místostarostou Karel Honzl (ČSSD). Oznámil to Petr Ráliš ze sdružení Podbořanští patrioti, které komunální volby v Podbořanech vyhrálo.

„Koalici a dohodu jsme uzavřeli 9. října večer. Je v ní zastoupeno naše sdružení a ODS, ČSSD a KDU-ČSL. Dohodli jsme se na programu rozvoje města i personálním obsazení ve vedoucích funkcích. Ve městě se bude například řešit problematika bezpečnosti a pořádku, tedy koncepce městské policie, dále výstavba sportovní haly a další rozvoj areálu Tatranu, udržení a zkvalitnění gymnázia a další záležitosti,” uvedl Petr Ráliš, který pracuje jako lékař.

Nově vzniklá koalice má dohromady k dispozici 14 členů z celkových 21 míst v zastupitelstvu. Na funkci starosty nominovala Radka Reindla a na funkci místostarosty Karla Honzla. Petr Ráliš a také Tomáš Vaněk ze sdružení Podbořanští patrioti jsou navrženi jako členové rady města. Dále do rady města navrhují Milana Jedličku (ODS), Jiřího Marholda (ČSSD) a Stanislavu Čapkovou (KDU- ČSL). „Pro úplnost uvádím, že o funkci starosty nebo místostarosty neměl v současné době nikdo ze zvolených zastupitelů z našeho sdružení zájem. S výsledkem jednání jsem spokojený, podařilo se vytvořit spolehlivou většinu v zastupitelstvu, se kterou jsme schopni prosazovat náš program,” dodal Petr Ráliš.

Ne všichni noví zastupitelé jsou ovšem s povolebním vývojem situace spokojeni. Například Leo Peterka ze sdružení Naše Podbořansko říká, že se mu nelíbí, že jeho sdružení nebylo k žádným jednáním vůbec pozváno, přestože při volbách v zastupitelstvu získalo čtyři místa. „Považujeme za slušnost vůči všem voličům, aby k jednání o složení rady města Podbořan a obsazení funkcí starosty a místostarosty byla přizvána všechna volební uskupení, která uspěla v demokratických volbách. Naše Podbořansko, které získalo ve volbách čtyři mandáty, však nebylo k žádným jednáním přizváno, i když jsme o to usilovali a hned v den vyhlášení výsledků jsme kontaktovali vítěze voleb – Podbořanské patrioty. Návrh na rozdělení křesel jsme dostali až deset dní po volbách. Na základě našeho mimořádně úspěšného volebního výsledku, kdy jsme ve volbách obsadili 3. místo a získali stejný počet mandátů jako v minulosti dominantní ODS, požadujeme zastoupení v radě města a zároveň budeme nominovat své vlastní kandidáty na funkce starosty a místostarosty,” sdělil Leo Peterka.

Jak to v Podbořanech tedy dopadne? Můžete se přijít všichni podívat. Ustavující schůze nového zastupitelstva, spojená s volbou starosty a místostarosty, je veřejná a proběhne ve středu 31. října od 18 hodin v Národním domě.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video