PRO Zdraví a Sport chce opakovat volby

2018-11-03 06:44:00

CHOMUTOVSKO (r) — Stížnost na průběh komunálních voleb v Chomutově bude řešit Krajský soud v Ústí nad Labem. Podalo ji politické hnutí PRO Zdraví a Sport, které se domnívá, že přišlo kvůli nešťastně načasovanému policejnímu zátahu o voličské hlasy a žádá opakované volby. Hnutí prohlašuje, že jeho ambicí není zlepšení volebního výsledku v případných opakovaných volbách, protože jako nový subjekt pravděpodobně dosáhlo u voličů maxima. „Rozhodující pro náš podnět je znepokojivý fakt možnosti využít státní či městskou policii jako nástroj předvolebního boje,“ uvedli zástupci hnutí v prohlášení pro Nástup.

Hnutí získalo ve volbách 4,69 procenta hlasů, čímž se mu nepodařilo překonat pětiprocentní hranici potřebnou pro vstup do zastupitelstva. K překonání stanovené hranice chybělo pouhých 40 voličů; o ty prý mohlo hnutí přijít v důsledku policejní akce, kterou si část voličů mohla s jeho jménem spojovat. Koho se přesně se týkal policejní zásah, který proběhl v předvečer voleb 4. října, hnutí neupřesnilo. „Netýkal se žádného z kandidátů hnutí do komunálních voleb, ale šlo o člověka, který byl s naším hnutím spojován, a proto si myslíme, že policejní akce byla připravena a načasována na základě politické objednávky s cílem poškodit náš volební výsledek,“ uvedlo PRO Zdraví a Sport. „Hnutí podalo návrh na soudní přezkum voleb do zastupitelstva na základě podnětu občanů a části členů našeho hnutí, a to po konzultaci s vedením hnutí a právním posouzením policejního incidentu, protože se jednak domníváme, že volby byly policejním zásahem ovlivněny, ale především proto, že je pro nás nepřijatelné, aby byla policie využívána či zneužívána v politické soutěži,“ stojí dále v prohlášení.

Hnutí už se údajně ozvalo několik lidí, kteří se policejním zásahem cítí ovlivněni a vedl k jejich rezignaci na volby jako takové. Těm, kteří se rovněž cítí policejním zásahem ze dne 4. října ovlivněni, hnutí vyzývá, aby se ozvali na telefonní číslo 728 143 161 nebo na e–mail pzas@post.cz.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video