Úvod   /   Zprávy   /   Voda pro Břínkov

Voda pro Břínkov

Redakce 2011-12-16 00:27:00

Ročov – Severočeská vodárenská společnost (SVS) realizuje na Lounsku další ze svých významných investičních akcí – nahrazuje nevyhovující vodní zdroj pro místní část Břínkov obce Ročov. Stavba je ve finančním objemu přes 11 milionů korun.

„Akcí v Břínkově zajistíme již začátkem příštího roku pro přibližně padesát připojených obyvatel dodávku pitné vody, plně vyhovující přísné legislativě,“ Tomáš Indra, předseda představenstva SVS
Místní část Břínkov obce Ročov je zásobována vodou z místního vodovodu s jediným zdrojem Břínkov s poměrně malou vydatností. Kvalita vody také nevyhovuje v ukazateli dusičnany, s největší pravděpodobností z důvodu zemědělské činnosti v blízkosti ochranného pásma.
K realizaci byla zvolena varianta napojení spotřebiště na oblastní vodovod Žatec, kde je distribuována voda z úpravny vody Holedeč. V rámci investiční akce vybuduje SVS ve vodojemu Senkov čerpací stanici, odkud se bude voda čerpat novým výtlačným řadem z polyetylénu až k vodojemu Břínkov, který bude vyřazen z provozu.
Zhotovitelem stavby je na základě výsledku výběrového řízení společnost Severočeská stavební a. s., která stavbu zahájila v říjnu a s dokončením do 31. prosince.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video