Škola uspořádala slavnostní koncert ke stému výročí republiky

Alla Želinská 2018-11-02 09:41:00

Podbořany - V sále Základní umělecké školy v Podbořanech se v pondělí 22. října uskutečnil slavnostní koncert učitelů a žáků u příležitosti 100. výročí založení Československé republiky s odkazem na myšlenky a hodnoty T. G. Masaryka.

Sólově vystoupili takřka všichni pedagogové školy a vybraní žáci. Žánrově pestrý koncert, kde zazněly skladby od období baroka až po hudbu současných a filmových autorů, proběhl v prostorách rekonstruované školy, jejíž interiéry prošly za poslední dva roky významnými úpravami a opravami. Akce se zúčastnili rodiče žáků a přátelé školy, milovníci umění a hudby včetně starosty města Podbořan Radka Reindla.

Na koncertě ředitel ZUŠ poděkoval svým kolegyním a kolegům, ředitelkám a pedagogům z obou podbořanských základních škol, kteří společně se ZUŠ připravovali kulturní programy předchozích akcí, zvláště pak za umělecký program připravený u příležitosti odhalení busty Tomáše Garrigua Masaryka v areálu ZŠ T. G. Masaryka, který proběhl 28. září ve spolupráci s Petrem Ulkem, jenž celou akci technicky i organizačně zajišťoval.

Revitalizované modernější učebny

Budova ZUŠ Podbořany v novém školním roce přivítala své žáky v nových revitalizovaných učebnách. „Ve společném úsilí spolu s vedením města jsme se snažili po dva roky revitalizovat vnitřní prostředí školy, která je nyní vybavena modernizovanými učebnami, novým nábytkem, osvětlením a podlahovými krytinami. Dostali jsme od města novou střechu, kde se v podkroví nachází velmi prostorná a prosvětlená učebna výtvarného oboru. Řešíme odizolování sklepních prostor budovy a možnost opravy fasády budovy. Jsem rád, že ve společném úsilí jsme dosáhli za uplynulé období maxima možného, díky vstřícnosti pana starosty, rady města, zastupitelů, ale také jednotlivých úředníků městského úřadu v Podbořanech,“ uvedl Martin Říhovský, ředitel ZUŠ Podbořany.

Škola je nyní naplněna žáky na maximum své možné kapacity s pořadníkem pro nově příchozí uchazeče, kteří jsou přijímání ke vzdělávání dle výsledků talentových zkoušek do jednotlivých uměleckých oborů. Pedagogický sbor školy byl doplněn o nové učitele, kteří rozšiřují a doplňují vzdělávací nabídku školy.

„Koncem září jsme prošli kontrolou České školní inspekce a jsme rádi za pozitivní výsledky naší práce, o jejíž kvalitu se snažíme jako malý, ale pružný kolektiv. Za poslední rok přibylo ve škole pět nových pedagogů, většinou mladších nebo dokončujících konzervatoře v Teplicích a v Plzni. Věřím, že i nadále budeme dobře plnit svoji kulturně-vzdělávací roli ku prospěchu města, které nám dlouhodobě velmi vychází vstříc. Za kolektiv pedagogů ZUŠ Podbořany děkujeme městu Podbořany za pomoc, kterou škole dlouhodobě projevuje, a radujeme se z toho zvláště pak při tak významném výročí naší země,“ dodal ředitel školy.

Napsal(a): FOTO L. Helásková

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video