Gymnázium slavilo stylově - Procházkou první republikou

Alla Želinská 2018-11-02 12:19:59

V uplynulém týdnu si lidé na mnoha místech České republiky připomínali 100 let výročí založení Československa. Tuto významnou událost si připomněli i žáci a učitelé Gymnázia a Střední odborné školy v Podbořanech. Gymnazisté spolu se svými pedagogy připravili dvoudenní projekt, který vyvrcholil v pátek 26. října „Procházkou první republikou“.

Žáci septimy a oktávy ze své vlastní iniciativy nastudovali historická fakta o první republice, aby mohli ve čtvrtek 25. října zastat role pedagogů a vyučovat své mladší spolužáky o tehdejší době. Na řadu se dostala nejrůznější témata, jako kultura, hudba, sport, politika, film, herci, významné osobnosti, tanec či průmysl.

V pátek se k přednášejícím přidali i mladší gymnazisté svými krátkými medailónky na téma prvorepublikových peněz, odívání, zábavy či významných osobností. Nechyběla ani prvorepubliková cukrárna, dobové oblečení a muzeum dobových exponátů. Mgr. Romana Havrdová vyhlásila vítěze fotografické soutěže „Má kniha“. Žákům se nejvíce líbila fotografie Barbory Zelené, vyučující ocenili fotografii Markéty Vlkové. Obě dívky získaly poukaz na nákup knihy podle svého výběru. Žáci sekundy zazpívali písně Voskovce a Wericha a připomněli tak odkaz Osvobozeného divadla.

Žákům a pedagogům podbořanského gymnázia patří veliké poděkování, neboť se svým aktivním přístupem důstojně a s úctou podíleli na oslavě sta let od založení samostatného Československa. Připomněli si tak, že svoboda a demokracie nejsou jen pouhá slova, ale hodnoty, o které je nutné pečovat.

Foto: Aneta Rothová

Napsal(a): Jana Hoťková

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video