Část zdi bazénu, který je součástí základní školy, se zřítila! Přilehlá komunikace byla kvůli bezpečnosti uzavřena

Lucie Steklá 2018-11-16 12:05:00

Na místě, u Základní školy Prokopa Holého v Lounech, zasahují hasiči, přítomna je také policie. Sutiny zřícené směrem ke vstupu na školní hřiště a do areálu tenisového klubu, prohledali také kynologové se svými psi vycvičenými na prohledávání sutin. Ani jeden ze dvou psů nález pod sutinami nepotvrdil. Stavbu ještě musí prohlédnout statik, pravděpodobně dojde ke stržení dvou bočních stěn.

"Dnes 15. listopadu 2018 ve 13.15 hodin došlo k spadnutí části venkovní zdi způsobenému vlivem dlouhodobých oprav bazén. Nikomu z žáků ani ostatních lidí se nic nestalo, nedošlo k žádnému zranění. Celá událost se vyšetřuje ve spolupráci s Policií ČR," uvedlo k události vedení školy na svém facebooku. Současně prosí rodiče o spolupráci. "Vzhledem k situaci ohledně zřícení části zdi školního bazénu nastavila škola ve spolupráci s hasiči bezpečnostní opatření tak, aby bylo zajištěno bezpečí žáků. Děti budou o opatřeních poučeny svými třídními učiteli, budou zvýšeny dohledy. Moc prosíme všechny rodiče, aby důrazně vysvětlili svým dětem vážnost situace, která nastala v souvislosti se zřícením části zdi u školního bazénu a vysvětlili jim nebezpečí, které by mohlo hrozit, pokud by zvenku vstupovaly do ohraničeného prostoru, kde se nachází suť. Mnohokrát děkujeme za spolupráci."

Stanovisko města Louny: V rámci rekonstrukce plaveckého pavilonu základní školy, při demontáži střešní konstrukce, došlo k uvolnění části zdiva (atiky) na severní straně budovy. Při této události nedošlo k žádnému zranění. Okolí je zabezpečeno složkami IZS. Následný postup bude město, jako investor, řešit v součinnosti se statikem a se zhotovitelem.

AKTUÁLNĚ: Z důvodu uvolnění části zdiva na budově základní školy byla uzavřena přilehlá komunikace. Žádáme občany, aby dočasně využili komunikaci podél garáží z ul. Kpt. Nálepky (viz obrázek)



Školní bazén prochází rekonstrukcí již delší dobu. 

Jedná se o nejnáročnější investici v budově jedné z lounských škol, které začaly během letních prázdnin. "Rekonstrukce střechy plaveckého pavilonu i střechy nad příslušenstvím a strojovnou vzduchotechniky si vyžádá náklady ve výši 9,5 milionu. Střecha plaveckého pavilonu bude kompletně demontována včetně nosných ocelových vazníků. Vazníky budou sanovány, poškozené části budou nahrazeny novými, budou kompletně otryskány a opatřeny novými nátěry, nově bude provedena kompletní skladba střechy včetně zateplení a podhledu, u střechy nad příslušenstvím bude nově provedena pultová střecha, součástí akce je rovněž i výměna stávající polykarbonátové stěny, která bude nahrazena novými plastovými okny. Tato akce je náročná i časově a její dokončení je plánováno až v listopadu 2018. V koordinaci se střechou bude probíhat i dokončení opravy vzduchotechniky,“ uvedl letos v srpnu letošního odbor správa majetku lounské radnice. 

Snímky pocházejí ze srpna, kdy opravy začínaly. 


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video