Dokončení piazzetty se odkládá

Lucie Steklá 2018-11-20 09:00:08

Louny (lus) Těsně před dokončením dostala úprava náměstíčka před Vrchlického divadlem stopku. Stan, který ho zakrýval, byl v pondělí rozebrán. K dokončení Sýkorovy piazzetty dojde až v příštím roce.

„V minulém týdnu měl být realizován finální černobílý nátěr piazzetty. Bohužel beton stále vykazuje vyšší procento vlhkosti a není možné pokračovat,“ uvedli zástupci spolku Sýkora 2020. Město Louny, které je investorem projektu, se proto rozhodlo dokončení odložit na příští rok. „V souvislosti s provedením finálního nátěru je dle daných technologických postupů nutné, aby beton vykazoval maximální vlhkost kolem čtyř procent. I přes snahu optimalizovat vlhkost betonu vytápěním stanu, byla posledním měřením zjištěna stále vysoká vlhkost podkladního betonu, a to v rozmezí deseti a jedenácti procenty. Tyto hodnoty se v pod-statě týdenním vytápěním stanu prakticky nezměnily. Práce na dokončení finálního nátěru budou přerušeny a nátěr bude proveden až v první polovině příštího roku,“ uvedla vedoucí odboru správy majetku města Louny Blanka Sunkovská.  

V současné době se dokončuje úprava vchodu do Galerie města Loun. Po odstranění provizorního zakrytí a oplocení prostranství bude pro vstup do divadla opět využíván hlavní vstup.

Veřejná finanční sbírka, kterou pořádá Spolek Sýkora 2020, stále běží. Nadace ČEZ v letošním roce přispěje Městu Louny na Sýkorovu piazzettu 325 000 korun. Loni Nadace ČEZ realizaci podpořila částkou 200 tisíc korun. Celkem se díky veřejné propagaci a oslovování sponzorů podařilo získat přes 2,3 milionu korun!


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video