Desátá v řadě! Louny jsou podzimním králem krajského přeboru

Lucie Steklá 2018-11-22 10:42:52

Fotbalisté Loun v neděli na domácím trávníku v souboji prvního s druhým zvítězili a upevnili si tak po podzimní části vedoucí pozici v krajském přeboru.

Louny (lus) Výhrou, desátou v řadě, 2:1 proti Vilémovu zakončili fotbalisté Loun skvělou podzimní sezonu. Suverénně tak vedou tabulku krajského přeboru s náskokem devíti bodů.

„V posledním podzimním utkání jsme se střetli jako vedoucí celek tabulky v pořadí s druhým týmem. A jako v minulých třech zápasech jsme opět odehráli velice solidně úvodních dvacet minut, když Vilémov jsme k ničemu vážnějšímu nepouštěli a vše korunovali vedoucím gólem,” řekl k utkání trenér Zdeněk Kudela.

Krásná akce se zrodila na pravé straně Loun. Soukup rychle vyvezl míč k půlící čáře, kolmo prodloužil na Lesniaka, který prvním dotykem poslal míč do pokutového území. Tak byl v souboji s obráncem hostí sražen Nykl a kopala se penalta. "Jak bývá zvykem, zahrál ji Vojta Trup a nemýlil se. Zaslouženě jsme vedli 1:0," dodal trenér a tím, že pak najednou, jako kdyby pro většinu lounských hráčů zápas skončil. Přestali být aktivní, začali prohrávat souboje, zbytečnými nepřesnostmi ztráceli míče a hosté se dostali do hry. 

Hra se vyrovnala a Vilémov se začal prosazovat do nebezpečných náznaků před brankou Pokorného. Ve 32. minutě už bylo najednou po zásluze vyrovnáno. "Netakticky jsme se zachovali při obranném rohovém kopu, po odkopu míče jsme nešli naplno do souboje, hostující hráč jej bezpečně zvládl a ze vzdálenosti dvaceti metrů napálil balón k naší pravé tyči. Pokorný dělal všechno, co mohl a měl, míči v cestě do sítě ale nezabránil.  Zbývající čas do poločasu byl z naší strany už jen chaos a jedna nepřesnost za druhou. O poločasové přestávce jsme si museli znovu připomenout, o co nám jde, co chceme a jak máme hrát. A hned ve 47. minutě jsme měli stoprocentní gólovou příležitost. Po přihrávce Zíchy se v malém vápně nohou natahoval Trup, ale na kluzkém, namrzlém terénu míč přesně nezasáhl. Znovu jsme se dostali do hry, měli většinově územní převahu, ale další šance si ne a ne vytvořit. Sluší se však dodat, že Vilémov dělal čest svému postavení v tabulce a až do konce střetnutí byl velice nepříjemným protivníkem. Těžké utkání pro nás nakonec rozhodl překrásnou střelou obránce Petr Fiřt, když trefil pravou "šibenici" branky hostujícího Vaňáka. Závěr boje jsme pak už takticky zvládli a přezimujeme na čele tabulky s devítibodovým náskokem před druhými Srbicemi," přiblížil průběh utkání Z. Kudela. 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video