Volejbalový tým je zpátky a vítězí

Redakce 2018-12-08 14:50:00

Juniorský tým žateckých volejbalistek dal opět dohromady. V této sezóně jej tvoří především ostřílené hráčky, které mají díky dlouholetým zkušenostem i faktu, že se jedná o hráčky končící v mládežnických kategoriích, určitě medailové ambice. Protože se ale k volejbalu vrátily některé i po více jak dvou letech, neměly zrovna hladký start.

Juniorky VK Sever Žatec naskočily do mistrovské sezóny dvojzápasem v Litoměřicích s minimální přípravou a první zápas tomu také odpovídal. Prohra 1:3 a výhra 3:1 byly důsledkem dobré hry soupeře, ale také velkým množstvím vlastních chyb. I druhý duel s Duchcovem, který odehrály na domácí palubovce, měl velmi podobný průběh. Utkání jako na houpačce skončilo prohrou 2:3 a výhrou 3:0. Na třetí souboj se žatecký tým hodně těšil a měl už ambice na výhru dvojitou. Zápas na půdě soupeřek ale nezačal pro hostující tým Severu dobře, když vlivem zranění a nemocí odjížděl do Litvínova pouze se sedmi hráčkami. I přes nervózní začátek měly ovšem naše hráčky utkání ve svých rukou. Podmínkou jejich vítězství bylo jediné, a to vyhnout se přede-vším zranění. Bohužel to se nenaplnilo. Zápasové nasazení nevydržela záda Rity Doškové, která již nebyla schopna hrát. „Potřetí v řadě jsme tak úvodní souboj pro-hráli a čekalo nás rozhodnutí, jak odehrát druhý zápas. Holky však pod tlakem, v improvizované sestavě, a také s pomocí fandě-ní dorazivších zraněných spoluhráček, ukázaly obrovskou morální sílu. Druhý zápas vyhrály a to hlavně zarputilou obranou,“ chválí trenér Aleš Dvořák.  

Další kolo odehrály žatecké juniorky v Čížkovicích, kde se jim dařilo a poprvé v sezóně konečně zvítězily, a to dvakrát 3:0. „Holky výborně přihrávaly i útočily a jediné, co je trápilo, bylo udržení nasazení po celou dobu zápasu,“ říká trenér Dvořák. Zatím poslední dvojzápas odehrál tým VK Sever uplynulou sobotu doma, kde dokázal na-vázat na předchozí slibné výsledky a porazit dvakrát 3:1 lídra soutěže z Jirkova.


Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video