Husarský kousek žateckých atletů

Iveta Drlíková 2018-12-11 14:50:00

Členové Atletického klubu Žatec mají za sebou dlouhou šňůru podzimních běžeckých akcí. Zatímco sprinteři odběhali v rámci své přípravy několik závodů v hale, další početná skupinka vyrážela na závody do terénu. A nutno dodat, že se jim dařilo.

Řada z nich si doběhla pro umístění na stupních vítězů. Na přespolním běhu v Klášterci nad Ohří a v oblíbených Kralovicích byli dokonce nejúspěšnějším klubem. Navíc v Kralovicích dosáhli ojedinělého výsledku, když v kategorii juniorů obsadili všechny tři přední příčky. „Mezi dospělými ještě náš klub velmi úspěšně reprezentuje Petr Kořán a Luboš Krátký na osmnáctidílném běžeckém seriálu v Kadani v rámci zimního běžeckého poháru. Jedná se o nejmasovější běžeckou akci našeho kraje, která startuje pravidelně koncem října a končí na přelomu února a března. Tento běžecký seriál aktivně navštěvují i desítky dalších běžců z našeho města,“ říká vedoucí a trenér AK Žatec Jan Bajbora a dodává: „V letošním roce jsme si ze široké nabídky přespolních běhů vybrali Duchcov, Klášterec nad Ohří, Křivoklát, Teplice – běh kolem Doubravky, Kralovice a tréninkově i „Adventní běh“ v Žatci. Jelikož se počet mladých atletů našeho oddílu opět rapidně zvýšil, navštívili jsme tyto závody ve vyšším počtu.“

Z předních umístění AK Žatec na podzimních přespolních bězích: Klášterec nad Ohří. Elévky: 1. místo Nela Šípková, elévové: 5. Jakub Bauštein, ml. žákyně: 2. Ester Zárubová, ml. žáci: 6. Daniel Švec, 9. Filip Kalazi, st. žákyně: 4. Kateřina Vrábíková, st. žáci: 1. Pavel Řapek, dorostenci: 1. Radek Vostřel, 3. Natanael Procházka, dorostenky: 3. Tereza Kelnerová, junioři: 1. Luboš Krátký, muži mílaři: 5. Kamil Žigmund, muži hl. kategorie: 2. Petr Kořán, 4. Jan Bajbora (trenér AK Žatec soutěžící za AK Bílina).

Křivoklát: elévky: 3. Nela Šípková, ml. žáci: 2. Daniel Švec, 3. Matěj Lněníček, žákyně: 4. Kateřina Vrábíková, dorostenci: 2. Natanael Procházka, dorostenky: 2. Tereza Kelnerová, muži: 2. Jaroslav Luč (trenér AK Žatec soutěžící za AK Bílina), 5. Jan Pospíšil.

Teplice: ml. žáci: 5. Daniel Švec, st. žáci: 1. Pavel Řapek, dorostenci: 1. Radek Vostřel.

Kralovice: mini žáci: 2. Václav Bedenk, 8. Vítězslav Bedenk, ml. žákyně: 6. Adéla Friebergová, ml. žáci: 3. Matouš Kelner, 7. Jakub Bauštein, 12. Filip Berounský, st. žákyně: 1. Kateřina Vrábíková, st. žáci: 5. Daniel Švec, 7. Filip Kalazi, dorostenky: 1. Tereza Kelnerová, dorostenci: 1. Radek Vostřel, junioři: 1. Jan Pospíšil, 2. Luboš Krátký, 3. Kamil Žigmund, muži: 3. Jan Bajbora.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video