Začala demolice budovy školy na Kamenném vrchu. Jaká byla její historie?

Soňa Šímová 2018-12-14 12:54:00

CHOMUTOV (soš) — Demoliční firma dnes započala s demolicí bývalé základní školy na Kamenném Vrchu. Budova, která už léta chátrá a stala se terčem vandalů a podivných existencí, uvolní místo pro parkovací plochy.

Šestá základní škola na Kamenném vrchu se poprvé otevřela v roce 1983 pro celkem 500 žáků. V té době nabízela dva učební pavilóny, další pro mimoškolní výchovu, administrativní budovu a jídelnu. Již za provozu pak postupně přibyla ještě jedna část a dvě tělocvičny. O jednadvacet let však byla v rámci optimalizace školství definitivně uzavřena. Žáci pak byli převedeni na základní školy na Písečné, Zahradní a Březenecké. Od té doby se zvažovalo několik projektů k využití budovy. Nevyšel vědecko–technický park ani ubytování pro seniory, o pronájem ani koupi neměl nikdo zájem. V roce 2015 ukončilo město smlouvu se soukromou firmou, která objekt střežila. Poté se během chvíle proměnila ve zdevastovaný objekt plný podivných existencí, okolo kterého se místní báli procházet. Po demolici by se v místě školy mělo nacházet parkoviště, které velkému sídlišti schází. 


Napsal(a): Soňa Šímová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video