Protáhněte tělo na Nový rok

Lucie Steklá 2018-12-29 23:47:24

Během novoročního úterý se v okrese Louny uskuteční několik turistických akcí. Během silvestrovského dopoledne se v Lounech hrají dvě fotbalové utkání.

Silvestrovské dopoledne sportovně pojmou fotbalisté Loun a Černčic. Oba týmy pořádají svůj "silvestrovský fotbálek". Výkop fotbalistů FK Louny v tradičním utkání posledního dne roku je v 11 hodin. Od 12.30 začíná utkání "mladí vs. staří" fotbalistů SK Černčice. Zápasy se hrají na umělém trávníku FK Louny. 

TURISTICKÉ AKCE NA NOVÝ ROK V OKRESE LOUNY:

Turisté se na Nový rok vydají již na 42. ročník Novoročního výstupu na Oblík. Sraz zájemců je do 8.30 hodin na Suzdalském náměstí v Lounech, odkud pochod v půl deváté startuje. Očekávaný cíl je mezi jedenáctou a jednou hodinou odpolední na vrcholu Oblíku. Pořadatelem je Klub českých turistů Louny. Délka trasy na Oblík je cca 17 kilometrů. 

Dalším pochodem první den v roce je Novoroční výstup na Blšanský Chlum. Jedná se již o 11. ročník této akce. Sraz účastníků je od 10 do 10.30 hodin u lounského Kauflandu, odkud se zájemci vydají na osmikilometrovou trasu. Pořádá také KČT Louny. 

Obě akce jsou zařazeny do veřejné sbírky Novoroční čtyřlístek. 

Tradicí je na Nový rok také výšlap na Ranou. Společný novoroční výstup na Ranskou horu 1. 1. 2019 pořádá Obec Raná. Jedná se o návrat k tradičnímu společnému Novoročnímu výstupu na Ranskou horu - pro zdraví, pohodu i prokrvení těla s mottem: Jak na Nový rok, tak po celý rok. Sraz s dobrou náladou je v úterý 1. ledna v 10.30 hodin v prostorách restaurace Ponorka. Hromadný odchod je v 11 hodin. 

Turisté v Podbořanech na Nový rok připravují 38. ročník Novoroční procházky. Start je ve 13 hodin před budovou gymnázia v Podbořanech. Trasy jsou nachystány dvě – 6 a 10 kilometrů. Podrobnosti o trasách budou k dispozici na startu pochodu. "Neseďte doma a pojďte se po novoročním obědě projít po okolí našeho města," vzkazují pořadatelé. 

Novoroční sraz mají také turisté v Žatci. V pořadí šestnáctý Novoroční pochod okolím Ohře startuje tradičně od lávky u koupaliště ve 13 hodin. Trasa vede po modré do Stroupče v délce 4,5 kilometru. "Po modré turistické značce dojdeme podél řeky Ohře do Stroupče kde bude připraven oheň k opékání přinesených pochutin. Stejnou cestou se vrátíme zpět do Žatce," zvou pořadatelé. 

Turistických akcí v Ústeckém kraji se v poslední den roku 2018 a první den roku 2019 koná více. Zde nabízíme jejich přehled, více informací o nich najdete na webu Klubu českých turistů Ústeckého kraje. 

PONDĚLÍ 31. 12. 2018

Silvestrovský výstup na Klíč - 17. ročník

ÚTERÝ 1. 1. 2019

Novoroční výstup na Radobýl - 54. ročník

Novoroční výstup na Vlčí horu - 37. ročník

Novoroční výstup na Malé Sedlo - 5. ročník

Novoroční výstup na Jedlovou - 30. ročník

Novoroční pochod z Klášterce do Perštejna a zpět - 5. ročník

Novoroční výstup na Blansko - 37. ročník

Novoroční výstup na Tanečnici - 35. ročník

Novoroční výstup na Chmelík - 23. ročník

Novoroční výstup na Lovoš - 40. ročník

Novoroční pochod na Stropník - 43. ročník

Novoroční výstup na Špičák - 7. ročník

Vítání roku 2019 - 46. ročník

Novoroční Milešovka - 1. ročník 



Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video