Od února převezmou autobusové spoje na Lounsku, Podbořansku a Vejprtsku noví dopravci

Lucie Steklá 2019-01-25 14:22:00

Lounsko, Podbořansko, Vejprtsko (lus) Dva roky budou cestující ve třech oblastech Ústeckého kraje jezdit s novými dopravci. Smlouvu s nimi Ústecký kraj uzavřel do konce ledna roku 2021. Za zajištění dopravy kraj za 24 měsíců zaplatí téměř 257 milionů korun.

Zadávací řízení veřejných zakázek na služby „Zajištění dopravní obslužnosti části území Ústeckého kraje v oblasti Podbořansko od února 2019, oblasti Vejprtsko od února 2019 a oblasti Lounsko – západ od února 2019“ zadávaných dle zákona o zadávání veřejných zakázek bylo vyhodnoceno.

„Rada rozhodla o výběru následujících dodavatelů a o uzavření smluv s následujícími dodavateli, a to za podmínek uvedených v jejich nabídkách. Zajištění dopravní obslužnosti části území Ústeckého kraje v oblasti Podbořansko od února 2019 provede společnost Autobusová doprava Podbořany, v oblasti Lounska dopravu cestujících zajistí pražská společnost Arriva City, na Vejprtsku Autobusy Karlovy Vary,“ uvedla tisková mluvčí Ústeckého kraje Lucie Dosedělová.

Za autobusovou dopravu na Podbořansku kraj zaplatí za jeden kilometr 42,90 korun bez DPH, na Lounsku to bude 45,59 korun, na Vejprtsku 44,80 korun.

Po vypovězení smluv společnosti TD Bus, která dlouhodobě porušovala smluvní závazky v oblastech Vejprtsko, Podbořansko a Lounsko – západ, bylo vyhlášeno nové výběrové řízení na zajištění těchto oblastí.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video