Věřím, že na jaře to bude lepší, říká L. Svoboda z Postoloprt

Lucie Steklá 2019-02-09 09:22:00

Fotbalistům A týmu Postoloprt se podzimní sezona moc nevydařila. V tabulce 1. A třídy se krčí na předposledním třináctém místě se sedmi body. Ty fotbalisté uhráli za tři výhry, z toho dvě po penaltových rozstřelech. Deset utkání prohráli. Jak sezona probíhala, jaké jsou plány v klubu na jarní část a co fotbalisty v Postoloprtech čeká, jsem se zeptala předsedy klubu Leoše Svobody.

Podzimní sezona nebyla pro klub úplně ideální…

Nebyla. A tým skončil na předposledním místě v I. A třídě se sedmi body. K nedostatku hráčů se přidala slabá účast na trénincích a tím chyběly síly v koncovkách zápasů. Také neproměňování šancí je náš velký problém.

Ženy na podzim jako muži uhrály také jen jednu výhru a dvě remízy, ale oproti jaru se situace o dost zlepšila, hlavně co se týče docházky na tréninky a zápasy. Nyní přezimují na 5. místě v divizi A. Zimní přípravu již zahájily a docházka je prozatím skvělá. Je na nich vidět, že je fotbal baví a o tom to je. Čeká je i zimní soustředění na běžkách v Jizerkách.

Dorost jsme bohužel pro malý počet hráčů poprvé do soutěže ani nepřihlásili.

Žáci fungují jen díky spojení s FK Dobroměřice, které si myslím funguje ke spokojenosti obou klubů.

V přípravkách máme také málo hráčů/ek, ty se snažíme za každou cenu zachovat, jelikož jedině v dětech je budoucnost. Budeme se snažit navázat větší spolupráci s místní základní školou.

Ze třinácti utkání jste vyhráli jen jednou s plným počtem bodů, dvakrát po penaltovém rozstřelu. V čem vidíte největší „kámen úrazu“ ?

Kromě výše zmiňovaných důvodů je hlavním důvodem exodus hráčů do jiných klubů, kde si k fotbalu i něco přivydělají. Klukům se až tak nedivíme, každá koruna navíc je pro ně dobrá. Pokud by však chodili hrát alespoň do klubů hrajících vyšší soutěž. Od A třídy níže by se dle mého mělo hrát pro radost z fotbalu a pro partu. Jen v Domoušicích hraje hned několik našich odchovanců, také jsem tam kdysi hrával, ale za pivo a za guláš. Kdyby tito kluci zůstali v Postoloprtech, tak jsme úplně na jiném pólu tabulky a možná i v krajském přeboru.

Bohužel je to špatně nastavené. My hráče vychováváme od prvních krůčků, stojí nás to nemalé peníze, čas trenérů a oni nám pak v dospělosti odcházejí ve volném přestupním termínu za tabulkové ceny.

Chyběli týmu hráči, nebo se prostě jen nemohl dostat do herní pohody?

Kvalitní hráči určitě chybí a parta také není taková, pak se to projeví i na hřišti.

Přezimujete na předposledním místě tabulky. Pokud na jaře tým nezabere, může se stát, že další sezonu odehrajete o soutěž níže.

Věřím, že na jaře to bude lepší. Vrátí se leader týmu Aleš Fridrich a doufám, že i uzdravený stoper Pavel Pečner. Příští rok bude reorganizace, jedna skupina I. A třídy se bude rušit, tudíž to asi dopadne tak, že další sezonu budeme hrát I. B třídu. Hlavním cílem bude konsolidace kádru.

Jak bude vypadat zimní příprava A týmu? Kolik máte nachystáno přípravných utkání?

V rámci zimní přípravy má A tým domluveno několik přátelských zápasů. V sobotu 9. února na umělém trávníku s Křešicemi (17.30 h), v sobotu 16. února na UMT v Rakovníku (14 h), o týden později (23. 2.) od 18 hodin na domácí UMT se Sokolem Jedomělice, první březnovou sobotu (2. 3.) opět doma s TJ Oldřichov (14 h), 9. března také doma s FK Duchcov (17 h) a posledním přípravným utkáním bude 16. března duel s Lenešicemi. Místo utkání bude upřesněno podle počasí.

Co hráčská základna, zůstává stejná, nebo během přestávky přišel někdo nový, či naopak odešel?

Nikdo neodchází. V hledáčku máme nějaké hráče, ale ještě nevíme, jak to dopadne.

Zázemí klubu se má bourat? Jak to bude od jara, máte připraveno provizorní zázemí, nebo budete zápasy hrát na UMT?

Výstavba nového areálu, z důvodu výstavby dálničního obchvatu Postoloprt, je nyní ve fázi dokončování projektové dokumentace. Vlastní realizace by mohla začít v květnu či červnu tohoto roku a dokončena by měla být cca za 12 měsíců. V průběhu výstavby budeme převážně využívat naše hřiště s umělou trávou a dále jsme domluveni s FK Výškov. V době výstavby budeme mít k dispozici ještě stávající zázemí, které se bude demolovat až následně, nejdříve v roce 2021.

Největší obavy ale máme z toho, aby až bude vybudován nový a věřím, že i krásný areál, měl kdo po trávě běhat. Bohužel poslední dobou dětí a nejen dětí, které chtějí fotbal hrát, a vůbec sportovat, strmě ubývá. Nemají rádi povinnost, přišli by si nejraději zahrát jen tehdy, když mají zrovna chuť. Ale to u organizovaného a ještě k tomu kolektivního sportu není možné.

                     Děkuji za rozhovor. Lucie Steklá


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video