Inovace chmelařských technologií slaví úspěch

2019-02-13 09:50:00

CHMELAŘSTVÍ, družstvo Žatec a jeho závod Mechanizace jsou jedním z několika málo specializovaných výrobců chmelařských technologií na světě. To se týká zvlášť kategorie česacích linek chmele.

Nová technologická řešení, která na jedné straně snižují potřeby pracovních sil pro obsluhu strojů a na druhé straně zvyšují kvalitu načesaného chmele, jsou stěžejní pro udržení konkurenceschopnosti českých pěstitelů chmele na světovém trhu.

Nové česací stroje byly na Žatecku v uplynulých dvou letech instalovány například v Tuchořicích, Lhotě, Libočanech, Holedeči, Stekníku, Sedčicích, Číňově, Černčicích nebo Oboře u Loun. Významné instalace nových chmelařských technologií proběhly také například v Želči, Strkovicích nebo Kryrech. Další realizace nových technologií proběhly na Rakovnicku, Úštěcku nebo na Moravě, a tradičně silný zájem je také v zahraničí.

Vývoj nových technologií pod vedením Ing. Jana Podsedníka přichází každý rok s řadou dílčích inovací pro stávající česací a sušárenské technologie chmele. Posledním velkým krokem ke zlepšení kvality a zvýšení kapacit česacích strojů je oddělená separace chmelových hlávek pod česací stěnou a v oblasti sušení chmele dál postupuje automatizace sušícího procesu chmele a jeho klimatizace.

V současné době jsou tyto investiční akce podporovány dotačními prostředky z Programu rozvoje venkova a pěstitelé uspěli s řadou investičních projektů pro následujících několik let. Závod Mechanizace má tedy před sebou velmi zajímavé výrobní období a závod proto nyní pokračuje v modernizaci svých výrobních prostor, informoval předseda CHMELAŘSTVÍ, družstvo Žatec Mgr. Zdeněk Rosa.

CHMELAŘSTVÍ, družstvo Žatec nabízí v závodě Mechanizace volné pracovní pozice – strojní zámečník, operátor CNC, mistr ve výrobě a skladník.

CHMELAŘSTVÍ nabízí svým pracovníkům celou řadu benefitů od závodního stravování po možnost využití podnikové chaty v Krušných horách. Více informací na www.chmelarstvi.cz

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video