Hokejový Slovan v sobotu vyráží do finálových bojů

Lucie Steklá 2019-02-22 10:57:00

Hokejisty Slovanu Louny čeká tento víkend finálová bitva o vítězství krajské ligy Ústeckého kraje a možný postup týmu do druhé hokejové ligy. Soupeřem bude Louňákům tým Klášterce nad Ohří. „Nálada v týmu je výborná. Každý se vždycky těší na vrchol sezony. Letos je ještě okořeněný tím, že jsou určité ambice na postup o ligu výše,“ vzkazují z týmu Slovanu.

 Jaká byla semifinálová utkání, popsal trenér týmu Petr Zinek. 

Co podle vás bylo hlavní příčinou, že Slovan odehrál první utkání s takovými problémy?

Jedna z příčin byla dlouhá přestávka bez soutěžního utkání. A další taky menší koncentrovanost mužstva.

Věřil jste týmu při nájezdech?

Věřil jsem, že nájezdy zvládneme, máme šikovné útočníky a brankáře.

Převládají ve vás pozitivní či negativní dojmy po semifinále?

Jednoznačně pozitivní. Přiznám se, že jsem průběh prvního utkání trošku očekával, prostě ta pauza musela být znát, Kadaň byla rozehranější ze série s Roudnicí.

Čekal jste od kluků víc?

Já od nich čekám stále víc. V prvním utkání oceňuji to, že i přes to, že se nedařilo, tak bojovali, i za stavu 4:2 jsem věřil, že to otočíme.

Jaké je Vaše hodnocení druhého zápasu?

Druhé utkání bylo z naší strany zvládnuté velmi dobře. V prvním zápase nám moc nefungovala obrana, dohrávali jsme na čtyři obránce. Do druhého zápasu jsme sestavili jinak obrané dvojice. Celý zápas jsme hráli koncentrovaně, bez vylučování, jen tomu do poloviny zápasu chyběl gól. Po vstřelení prvního a po osmi vteřinách druhého gólu jsem věřil, že už to bude bez větších problémů. Byl to velmi dobrý výkon od celého mužstva.

Další dlouhá zápasová pauza asi není úplně ideální?

Není to ideální. Možnosti sehnat soupeře na přípravný zápas jsou omezené, všechny soutěže jsou v plném proudu.

Berete v potaz, že je Slovan favoritem ve finále? Nepřitěžuje to zbytečně týmu?

Podle tabulky po základní části to tak vypadá, veřejnost to tak možná vnímá. Ale play-off je úplně jiná soutěž. Stačí jedno vyloučení, ztráta koncentrace a je po zápase. V dlouhodobé soutěži máte před sebou plno zápasu chybu napravit, v play-off ne. A Kl-šterec má kvalitní mužstvo, zkušené hráče doplňují mladíci. Podle mě je finále otevřené. Věřím, že na konci série se bude radovat Slovan.

První utkání sehraje Slovan Louny na ledě soupeře v sobotu 23. února (Klášterec nad Ohří, od 17 hodin), druhé utkání hraje na domácím ledě (v Lounech, v sobotu 2. března, od 17 hodin), případný třetí zápas opět doma (v Lounech 3. března, od 17 hodin).

Držíme palce!


První utkání Slovan hraje v sobotu na ledě Klášterce. Všude se píše, že to bude snadná výhra. Kdekdo říká, že je to jistá záležitost. ✋✋✋  Jak ale hokejovýi tým na svých facebookových stránkách upozorňuje, nemusí to být tak jednoduché. Lounský Slovan soupeře totiž ještě neporazil! "Dámy a pánové, rád bych Vás pár řádkami na něco upozornil. Klášterec nad Ohří je na svém domácím ledě zatím od lounského Slovanu neporažen. Výsledky 6:3❌ a 4:3❌ v sezoně minulé - 8:2❌ a 6:4❌ v sezoně letošní, to není příliš lichotivé skóre. Z této statistiky také vychází, že Slovan inkasuje na klášterckém užším kluzišti v průměru 6 branek na zápas. To je hodně velký vykřičník pro lounskou obranu.  Na druhou stranu, Slovan se letošní sezonu střelecky prosazuje na výbornou. Hráči jako Kousek, Salač, Rais či Dittrich jsou svým pohybem na ledě vždy velmi nebezpeční. V tuto chvíli je tedy asi největší zátěž na trenéru Zinkovi, který bude muset na sobotní první duel naordinovat klukům takovou taktiku, aby Slovan prolomil dvouletou černou sérii a na zimním stadionu v Klášterci nad Ohří zvítězil. Základem bude vymazat statistiku velkého počtu obdržených branek," uvádí Slovan. 

Jestli to lounští hokejisté zvládnou, můžete na vlastní oči vidět i vy. Sobotní duel v Klášterci nad Ohří začíná v 17 hodin.  "ALE !!! Minulý rok jsme také jeli na první finálový zápas do Mostu, jako totální outseidři .... a 10:4 výhra !!! Hlavy hore !!! Tohle bude hodně zajímavá bitva !!!," zvou hokejisté.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video