Tento týden v Regionu Podbořanska

Alla Želinská 2019-03-12 09:35:00

Týdeník Region Podbořanska č. 10 vychází ve středu 13. března 2019.

V desátém vydání Regionu Podbořanska se dočtete, jak dopadla rekonstrukce KD v Podbořanech, o úspěchu vyhlídky na Rubínu v celostátní anketě Rozhledna roku, jak si studenti a učitelé GSOŠ Podbořany užili týden se zahraničními stážisty ze šesti zemí, přinášíme také glosa na téma Vlajka pro Tibet a jak to chodí na zastupitelstvu v Kryrech. V pokračování se vracíme k osudům volyňských Čechů, o nichž přednášela historička a zrovna probíhá putovní výstava v podbořanském muzeu.

Dozvíte se o počinu dobrovolníků na stezce ke Křečovu, kde jsou nové rozcestník a posezení pro turisty, o úspěších žáků ZŠ Husova, o dopisu T. G. Masaryka E. Voskovi, jehož pamětní deska je v Krásném Dvoře. Najdete tu pozvánku na další přednášku v lubenecké knihovně – tentokrát farmáře a zprávu o krásné spolupráci klientů DpS Vroutek se školkou – babičky čtou dětem pohádky.

V rozhovoru s Ivem Krausem se dočtete o náhradních a pěstounských rodinách, o jeho duchovním působení na Peruci a v Podbořanech. V týdeníku nahlédnete i do života odsouzených žen v Drahonicích. Přinášíme také fotoreportáž z maškarního plesu Husovky, z tvoření MŠ Žatecká i květinové tradice hasičů k MDŽ.

Sportovní strana nabízí rozhovor s fotbalistou J. Sulovským, který hrál mj. v Blšanech, Vroutku, posledně za Žatec a přechází na profesionální smlouvu do Loun. Dále pak pokračují zápasy Zimního turnaje a v 5. kole Buškovice vyhrály s Libědicemi. Informujeme o závodu Rolardistans PD 300, kterým Roman Habásko završil soutěžní sezonu. O další výhře lubeneckých hokejistů v utkání, kde padlo neuvěřitelných 57 gólů, i o rozbíhající se jarní fotbalové sezoně. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video