Desítky dobrovolníků uklízely Lounsko

Lucie Steklá 2019-04-10 09:59:00

V Lenešicích (na snímku), Lounech nebo v Peruci. Tam všude se v sobotu pustili lidé do úklidů svých obcí a jejich okolí.

Lounsko (lus) Minulá sobota patřila v republice velkému jarnímu úklidu. V rámci dobrovolnické akce se do ulic, parků či lesů vydaly stovky dobrovolníků, kteří uklidili to, co do přírody nebo ulic nepatří, to, co tam lidé vyhodili. Na Lounsku se do úklidové akce zapojilo několik obcí, organizátory byl většinou obecní úřady, ale také politická uskupení. V rámci České republiky přes 65 000 dobrovolníků během uplynulého víkendu sesbíralo 1 120 tun odpadů na 2 273 místech. Přes pět stovek úklidů se konalo v termínech předem, během všedních dní, na zbytek jara je naplánováno dalších šest set dohromady je to více akcí, než vloni za celý rok. Pořadatelé ze spolku Ukliďme Česko a Českého svazu ochránců přírody evidují 16 500 uklizených pneumatik, na které si letos ´posvítili´. Teď už jen abychom si udrželi Česko v čistotě.  

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video