Mladí čtenáři trávili třetí noc s Andersenem

2019-04-10 09:03:00

BŘEZNO — Již potřetí jsme se spolu se čtenářským klubem zúčastnili Noci s Andersenem. Jedná se o projekt fungující od roku 2000, který si klade za cíl přitáhnout děti ke knihám zábavnou formou. Tento rok se v knihovnách po celé republice (ale i například na Maltě či v Chorvatsku) přespávalo v noci z 29. na 30. března.

Členové klubu se sešli v 18 hodin, kdy už škola byla tichá a v přítmí, což vyvolává tajemnou atmosféru. S baterkami hledali po aule nápovědy k jednotlivým úkolům. Seznámili jsme se s pohádkami Hanse Christiana Andersena, které nejsou tak běžně známé.

Například o žábě, která chtěla poznat svět. Listovali jsme v knihách od Albatrosu, neboť toto nakladatelství slavilo letos 70 let od založení. Jeho knihami s největším počtem výtisků jsou Harry Potter a Osada havranů. Zatímco první zmíněná je mezi dětmi známá, s tou druhou a jejím autorem přišli do styku žáci mnohdy úplně poprvé. Někteří si pravěká dobrodružství v podání Eduarda Štorcha alespoň prohlédli, jiní se do jeho knih i začetli.

Všechny aktivity jsme prokládali přestávkami na občerstvení, kterého si opět členové přinesli spoustu. A taky jsme stihli oslavit dvoje narozeniny. Nejtěžší je vždy ta část, kdy musíme děti nahnat do spacáků a přimět je spát. Ale po tolika činnostech a s plnými bříšky většina usnula ihned. Těšíme se už na další rok.

Mgr. Nikola Hobrlantová, ZŠ a MŠ Březno


Foto: Účastníci letošní Noci s Andersenem ze Základní a Mateřské školy Březno. Foto: Archiv školy

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video