K zápisu v Podbořanech přišlo přes sto dětí

Alla Želinská 2019-04-10 19:17:00

101 dětí – to je letošní předpoklad budoucích prvňáčků v Podbořanech. Tolik jich přišlo během čtvrtka a pátku 4. a 5. dubna k zápisu do prvních tříd dvou základních škol.

Největší nápor byl tradičně v první den zápisu, ve čtvrtek, mezi druhou a čtvrtou hodinou odpolední. Děti, rodiče, žáci školy a učitelky měli po oba dva dny prostor na seznámení se, hrání různých her s patrony budoucích prvňáčků z 8. tříd anebo s pohádkovými bytostmi i na občerstvení.

„Letos přišlo k zápisu 51 dětí, z toho je 10 žádostí o odklad. Zatím tedy počítáme s 41 žáky ve dvou třídách. Číslo ale ještě nemusí být konečné, budeme teprve zjišťovat, zda přišly všechny děti, které měly,“ uvedla v pondělí ředitelka ZŠ Husova Jana Šipošová. V současných dvou běžných třídách této školy mají 45 prvňáčků a dva prvňáky ve speciální třídě.

Do podbořanské ZŠ T. G. Masaryka k letošnímu zápisu se ve čtvrtek a v pátek dostavilo 50 dětí. „Vypadá to na 15 odkladů, třídy budou dvě,“ sdělila nám ředitelka ZŠ TGM v Podbořanech Stanislava Jirásková. Otevřít by se měla i jedna přípravná třída. „Čekáme na schválení krajským úřadem a přihlášku do ní má zatím 15 dětí,“ dodala ředitelka „Masaryčky“. V současných dvou prvních třídách této školy je k dnešnímu dni 36 žáků.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video