Malířská akademie Josefa Čapka v centru Podbořan

Alla Želinská 2019-04-16 13:43:00

Podbořany - Zcela výjimečná událost se odehrála v minulých dnech v centru města. Gymnázium a SOŠ Podbořany pořádalo v úterý a ve středu 16. – 17. dubna na Masarykově náměstí 1. ročník malířské soutěže určené pro ZŠ a SŠ věnované památce českého malíře Josefa Čapka.

Na náměstí byly k vidění obrázky zhotovené libovolnou technikou na téma „Pejsek a kočička v dnešní době“, které do soutěže namalovali žáci 2. stupně ze základek z Podbořanska. Práce byly vystaveny po celou dobu trvání soutěže a vyhodnoceny odbornou porotou 17. dubna.

Žáci oboru Malíř – lakýrník a Malířské a natěračské práce z celé republiky, ze škol v Praze, Plzni, Ostravě, Teplicích, Havlíčkově Brodě a v Podbořanech, tvořili přímo na náměstí – soutěžili přitom ve dvou disciplínách. Prvním úkolem bylo ztvárnění zadaného tématu třemi až čtyřmi malířskými a dekorativními technikami, druhým úkolem bylo vytvořit reprodukci obrazu Josefa Čapka. Vyhlášení výsledků odbornou porotou proběhlo opět 17. dubna.

Akce se konala pod záštitou Cechu malířů, lakýrníků a tapetářů České republiky a za přispění hlavních sponzorů, firem HET, StarColor a Donaldson.

Doprovodným programem pro širokou veřejnost byly i tvořivé velikonoční dílny na náměstí, stánky s velikonočním zbožím, výrobky klientů Kamarád Lorm, žáků GSOŠ Podbořany a občerstvení. 

(Fotogalerii z celé akce můžete shlédnout již teď)

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video