Během Speed Marathonu hřešila polovina řidičů

Lucie Steklá 2019-04-24 13:58:00

Lounsko (lus) Uplynulá dopravní akce Speed Marathon ukázala, že i když se jedná o akci, o níž média předem informují a místa, kde budou policejní hlídky stát, jsou předem známa, najde se hodně řidičů, kteří se proviní proti předpisům.

Speed Marathon probíhal začátkem dubna po celé České republice. Jedinečností dopravní akce pořádané organizací Tispol bylo, že občané mohli pomoci Policii ČR najít problematické místo, vhodné pro měření rychlosti. 

Také lounští policisté se zapojili do této akce. „Jak už název napovídá, strážci bezpečných silnic se zaměřili hlavně na dodržování rychlostních limitů. Během středečního dne zkontrolovali dopravní policisté čtyřicet devět vozidel, u kterých odhalili dvaadvacet přestupků,“ řekla Irena Pilařová, lounská policejní mluvčí. Dvacet řidičů si z místa kontroly odneslo pokutu v příkazním řízení, další dva bude projednávat správní úřad. Překročení povoleného rychlostního limitu naměřili policisté v patnácti případech. Za volant usedl jeden řidič, který si zřejmě nedokázal před jízdou odpustit trochu alkoholu. Nevyhovující technický stav odhalili policisté u dvou kontrolovaných vozidel.

Cílem této preventivní akce je především snížit dopravní nehodovost a zvýšit bezpečnost na pozemních komunikacích. Proto prosím nezapomínejte dát nohu z plynu a jet v mezích rychlostních omezení i v následujících dnech.

Organizace TISPOL (European Traffic Police Network) představuje síť evropských dopravních policií. Založena je na předávání zkušeností a informací, sdružuje policejní sbory v oblasti dopravní problematiky. Hlavním cílem je realizace dopravně bezpečnostních akcí napříč Evropou se zaměřením na konkrétní problematiku, jako je alkohol a drogy, rychlost či nákladní a autobusová doprava.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video