Die Länderbahn převezme tratě na Lounsku

Lucie Steklá 2019-04-29 09:43:00

Louny, Ústí (lus) Od prosince letošního roku vyjedou na Lounsku vlaky společnosti Die Länderbahn. Výkonný ředitel společnosti Wolfgang Pollety v minulých dnech v Ústí nad Labem podepsal smlouvu na zajištění železniční dopravy. Die Länderbahn na tratích nasadí sedm vozidel RegioSprinter.

„Podpisem této smlouvy se Ústecký kraj vydal vstříc soukromým dopravcům na železnici. Slibujeme si od toho zdravé konkurenční prostředí, které přispěje ke zvýšení kvality dopravy a spokojenosti našich cestujících,“ řekl náměstek hejtmana pro dopravu Jaroslav Komínek. Ředitel Pollety dodal: „Těší mne, že se nám podařilo objednatele služeb přesvědčit naší dobrou nabídkou.“

Jednou z podmínek smlouvy je bezpodmínečné plné zapojení dopravce do integrovaného dopravního systému Doprava Ústeckého kraje, tj. včetně uznávání elektronických jízdních dokladů uložených na čipových kartách DÚK, dále pak integrace v rámci PID a Státního jednotného tarifu.

Provozní soubor s názvem „Lounsko“ se týká linek U12 (Osek - Most - Louny - Rakovník), U14 (Jirkov - Chomutov - Žatec - Lužná u Rakovníka) a T7 (Chomutov - Vejprty).


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video