Prokopáci kralují štafetám

Lucie Steklá 2019-05-06 09:35:03

Louny (lus) Šestý ročník a vždy ten samý vítěz. Řeč je o okresním kole štafetového poháru, které minulý čtvrtek proběhlo na atletickém oválu Základní školy O. Jaroše v Lounech. A neporaženi opět zůstali školáci ze ZŠ Prokopa Holého Louny, kteří dokázali zvítězit ve všech proběhlých ročnících.

Na start štafetového běhu žáků prvního stupně základních škol se postavilo šest týmů z lounských škol P. Holého, O. Jaroše, J. A. Komenského a Školní a žateckých Jižní a Komenského alej.

Malí běžci startovali ve čtyřech bězích vždy po osmi závodících z každé školy - běh na 8 krát 100 metrů mladších (1. až 3. třídy) a starších (4. a 5. třídy) a dvě smíšené štafety mladších a starších dětí.

Prokopáci zvítězili ve štafetě mladší i starší, ze smíšených štafet byla ta jejich také nejrychlejší. Zaslouženě tak za svoji bojovnost a nejrychlejší čas (v součtu štafet 9:15 minuty) získali zlaté medaile. V patách jim ale byli školáci ze ZŠ Komenského alej Žatec, kteří byli v celkovém součtu štafet jen o tři vteřiny pomalejší (9:18). Bronzovou příčku si vyběhli žáci ZŠ Jižní Žatec (9:28). Čtvrtá se umístila ZŠ O. Jaroše, pátá ZŠ J. A. Komenského, šestá ZŠ Školní.

Krajské kolo se uskuteční v úterý 14. května na Městském stadionu v Ústí nad Labem. Z krajského kola postupuje nejrychlejší štafeta do kola republikového ve Vlašimi.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video