Zahájení turistické sezóny v Klášterci se vydařilo

Ota Schnepp 2019-05-16 09:25:00

KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ (otys) — Zahájení letošní turistické sezony má po 8. květnu za sebou Klášterec nad Ohří. Tradičně se konalo v zámeckém parku, přičemž jeho hlavním protagonistou, rovněž tradičně, bylo Hudební divadlo Hnedle vedle Tomáše Bartáka. Ten ovšem na pódium střídavě zval zajímavé hosty s vlastními programy, takže ve finále vystoupili „Hnedlevedláci” jen dvakrát.

Otevřeno bylo i zámecké čertovské sklepení, kde na děti čekali na pekelné stezce čerti s překvapením. Zájem byl o ně takový, že již v 15. 45 bylo rozebráno všech 250 vstupenek za symbolickou desetikačku. Samozřejmostí byla i celá řada stánků s nejrůznějším občerstvením.

Téměř celá první hodina od zahájení zábavného odpoledne tak patřila koncertu pěvecké třídy Štěpánky Steinové z Karlových Varů, přičemž její sbor se jmenoval, jak také jinak, Karlovarští zpěváčci. Po nich přišlo na řadu již Hudební divadlo Hnedle vedle a hlavně děti se tak mohly vydat „Za písničkou do pohádek“. Další v pořadí byly „Zpívající písničky“ Jany Rychterové, zpěvačky, kytaristky a moderátorky Rádia Junior, doplněné o soutěže pro nejmenší. Následně ji na pódiu vystřídal světoznámý guatemalský kytarista, skladatel a zpěvák Fernando López. „Známe se spolu už dvanáct let a poznal jsem ho díky kamarádovi podobného ražení z Mexika. Když jel jednou za mnou do Čech, tak se mě zeptal, zda mi nebude vadit, když s ním přijede nějaký Fernando z Guatemaly. Samozřejmě mi to nevadilo, a to jsem ještě pořádně nevěděl, jak je v Jižní Americe populární. Od té doby jsme spolu už pár projektů zrealizovali a další připravujeme. Teď má v Česku deset koncertů, a to od Kadaně přes Prahu až po Jindřichův Hradec, klášterecký je rovněž jeden z nich,“ uvedl na adresu svého jihoamerického kamaráda Martin Šíl z Kadaně, multikulturní a cestovatelský matador a koncem minulého století rovněž poměrně známý písničkář. Jak ještě naň prozradil, má rád české pivo a také se mu líbí české ženy, prý jsou všechny krásné. Po hodince španělských textů se o slovo opět se svým Dětským kabaretem přihlásilo Hudební divadlo Hnedle vedle a vše uzavřel VOXEL, čili koncert zpěváka Václava Lebedy s kapelou.

Foto: Bez Hudebního divadla Hnedle vedle Tomáše Bartáka si snad nelze představit žádnou akci v kláštereckém zámeckém parku. Foto: Ota SCHNEPP

Napsal(a): Ota Schnepp

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video