Kam vyrazit o víkendu na Žatecku, Lounsku a Podbořansku

Alla Želinská 2019-05-16 16:58:00

Slavnosti stepí, květů, rodiny, Muzejní noc, Novohradská a Svatojánská pouť, Staročeské máje. Modelářský den - to vše a mnohem víc od pátku do neděle.

ŽATECKO

PÁTEK 17. KVĚTNA

Kino Žatec: After: Polibek – Nechte se svést. V 17.30 hod.

John Wick 3 – Akční film. Ve 20 hod.

Městská knihovna Žatec: Muzejní noc v knihovně - sleva registračního poplatku 50 %, pro nově registrované čtenáře. Od 9 do 17 hod.

Nocování s knihovnou: Program pro čtenáře od 6 do 14 let. Od 18 hodin do soboty 9 hodin.

Regionální muzeum K. A. Polánka Žatec: 13. Muzejní noc – vernisáž, divadelní představení Lucerna, fireshow. Od 17 hod.

Farní obvod Liběšice u Žatce: Mše sv. v 8 a v 17 hodin v Liběšicích, od 16 h Poutníčkův klub pro děti, v 18 hodin pěší pouť na Líčkov – modlitba u sochy sv. Jana na návsi.

DDM Žatec: Májové spinkání - s Dančou a Péťou, zábava, soutěže, tvoření. Od 18 hodin do soboty 10 hod.

Kapucínský klášter Žatec: Jarní sborový koncert ZUŠ Žatec. V 18 hodin.

Country club Tulipán Žatec: Hraje DJ Majkl. Od 21 hod.

SOBOTA 18. KVĚTNA

Digitální kino Žatec: V oblacích – animovaný dobrodružný film. V 15 hod.

Pokémon: Detektiv Pikachu 3D. V 17.30 hod.

Ženy v běhu – komedie ČR. Ve 20 hod.

Žatec, workout cvičiště u Slavoje: 3. Garden Battle Žatec - Na této akci si zasoutěží opravdu každý. Soutěžit se bude v počtech kliků, shybů, dipů na bradlech a dřepech s přidaným závažím o stejné váze jako je vaše tělo. Soutěžící budou rozděleni do kategorie: muži a ženy. Od 12 hod.

Želeč: Svatojánská pouť v Želči – výroční setkání rodáků a přátel Želče. Mše sv. v kostele sv. Mikuláše, poté průvod k soše sv. Jana Nepomuckého na návsi, od 13 h Lounská třináctka, Postoloprtské mažoretky, Loutkové divadlo Jitřenka Žatec, The Smallpeople Rakovník, Divadlo Basta Fidli, Brouci Band – The Beatles Revival, Tabasker, Blues Gin, ve 22 h ohňostroj, ohňová show. Od 11 hodin.

Žatec, čajoklub Budík: Tabasker na 3. narozkách Budíku – vystoupí plzeňští Tabasker. Vstupné tradičně dobrovolné a budete jím moct akci podpořit buď do kolující sklenice, nebo jako součást své útraty na baru. S podporou města Žatec a Petra Šmída ze spolku ŽOK. Od 20 hod.

Zlatý Chmel Žatec: Kapely na Chmelu - Tradiční koncert domácí kapely Najust a jejich hosté, tentokrát alternativní borci z Jirkova Barbucha, cover band Rock Kafe Čili Pampers a večer zakončí rockový set v podání DJ Ray G. Od 20 hod.

Country club Tulipán Žatec: Hraje Black. Od 21 hod.

NEDĚLE 19. KVĚTNA

Digitální kino Žatec: UglyDolls – animovaná rodinná komedie. V 15 hod.

Avengers: Endgame – 3D. V 17.30 hod.

John Wick 3 – Akční film. Ve 20 hod.

Náves Lhota pod Džbánem: Odhalení pamětní desky městského zvěrolékaře v Lounech, spoluzakladatele Vysoké školy zvěrolékařské v Brně a Komory čsl. zvěrolékařů. Ve 14 hod.

Liběšice kostel: Mše svatá s krátkou májovou pobožností. V 10 hod.

LOUNSKO

PÁTEK 17. KVĚTNA

Kino Svět Louny: Avengers: Endgame – 3D. Také v sobotu a neděli. V 17.30 hod.

Pokémon: Detektiv Pikachu 3D. Tajé v sobotu a neděli. V 15 hod.

Řbitov zvířátek – horor. Také v sobotu. Ve 22 hod.

Kino Domoušice: Asterix a tajemství kouzelného lektvaru. V 19 hod.

Kostel. sv. Petra Louny: Třídní koncert - Představí se žáci z klavírní třídy Evy Maťátko a houslové třídy Kristýny Kleinové. Zazpívá i pěvecký sbor Sboreček pod vedením Evy Maťátko ze ZUŠ Louny. V 16.30 hod.

Muzeum Louny: 9. Lounská muzejní noc – komentovaná prohlídka, beseda, koncert, promítání atd. Muzeum, sklep U bílého jednorožce, Žatecké předměstí Široká, Galerie Benedikta Rejta, muzeum Zkamenělý les, knihovna. Od 16.30 do 23 hodin.

Park Louny: Přeskopec - Pražská kapela hrající veselé písně o smutných věcech, původní repertoár s českými texty, navazující na mišíkovsko-hlasovskou tradici. Jedním ze členů je architekt Ondřej Tuček, autor návrhy rekonstrukce pavilonu A. Vstupné 100 Kč. V 19 hod.

SOBOTA 18. KVĚTNA

Kino Svět Louny: UglyDolls – Světová premiéra. Také v neděli. Ve 13 hod.

Hledá se Yetti – 2D animovaná komedie. Také v neděli. V 10 hod.

Raná u Loun: Slavnosti stepí - Přírodovědný program, exkurze, prezentace leteckých modelů, stříhání ovcí, ukázky ovládání ovcí psy, dětské atrakce. Od 10 do 17 hod.

Nový Hrad Jimlín: Novohradská pouť - v sobotu i neděli se můžete těšit na historický šerm Equites, kejklíře Vojtu Vrtka, katovské řemeslo, středověkou kapelu BraAgas, loutkové divadlo i soutěže pro děti. V neděli v 11 hodin a ve 13.30 hodin vystoupí folková skupina Klíč, tešte se také na nedělní slavnostní příjezd Gustava Adolfa z Varrensbachu na jeho panství. Vstupné do zámku za sníženou cenu. Od 10 do 17 hod.

Galerie U Plazíka Peruc: (Moje) barevné světy - výstava fotografií Pavly Sirůčkové. V sobotu a neděli. Od 10 do 17 hod.

Archeologický skanzen Březno: Metalurgia – festival muzejních nocí ve skanzenu. Experimentální tavba železné rudy v replice pravěké pece. Výroba kovových šperků a šípů, lukostřelba, rozdělávání ohně ocílkami, tvořivý program pro nejmenší s klubem Kořínek. Hudba a občerstvení. Vstupné dobrovolné. Od 15 do 22 hod. 

Modelářské hřiště Dobroměřice: RC modelářský den – RC modelářské ukázky, odpolední soutěže pro děti (od 14 h), ukázka SDH Dobromeřice od 16 h, ukázka výcviku koní a poníků, možnost svezení od 14 h; cukrová vata, malování na obličej, občerstvení zajištěno, všechny děti obdrží drobné ceny. Od 13 hod.

NEDĚLE 19. KVĚTNA

Kulturní dům Pnětluky: Přes přísný zákaz dotýká se sněhu - Komedii Antonína Procházky zahrají koštičtí divadelníci. Vstupné dobrovolné. V 18 hod.

Galerie U Kozorožce Peruc: Vernisáž výstavy obrazů skupiny amatérských umělců vedených Danou Stříbrskou. V 16 hodin.

Domoušice, Hřivice, kostel: Mše svatá s krátkou májovou pobožností. V 15 a v 17 hod.

PODBOŘANSKO

PÁTEK 17. KVĚTNA

Kino Blšany: Po čem muži touží - ČR, 2018. V 18.30 hod.

Podbořany, Meditační zahrada: Oslava Dne rodiny – soutěže pro děti a drobné odměny, táborák s opékáním buřtů. Zve poradna pro náhradní rodiny a klub Rebeka v Podbořanech. Od 16 hod.

Městské muzeum Podbořany: Beseda s Miloslavou Žákovou - Regionální organizace SČVP Podbořany zve na besedu s pedagožkou a autorkou několika knih – přijďte si do Podbořan popovídat s rodačkou z Volyně! V 18 hod.

Music club Bílá Růže Podbořany: Páteční mejdan s akcí Jameson brýle – DJ Kenny. Od 21 hod.

SOBOTA 18. KVĚTNA  

Valeč, zámecký park: Slavnost květů – vystoupení dětí z MŠ a ZŠ, Hasičanka, kroky Michala Davida, The Best of Country, bubeníci z Buškovic, Doupováci, v zámeckém kostele bohoslužba v 10 hodin, koncert přátel J. Bašty v 15 hodin. Od 12.30 hodin.

Kulturní dům Vroutek: Staročeské Máje a Májová veselice – zahájení na náměstí Míru a májový průvod městem od 9 do 17 hodin, večer od 20 hodin v KD hrají Elements. Vstup 90 Kč. Od 9 a 20 hodin.

Liběšovice Myslivna: Kdo si hraje, nezlobí – šest obcí, šest týmů, šest soutěží. Občerstvení zajištěno. Od 14 hodin.

Nádvoří zámku Krásný Dvůr: Instalace Setkání - Instalace moderního uměleckého díla od Davida Bohma a Jiřího Franty „Setkání” na zámeckém nádvoří – přijďte se podívat na jeho instalaci a slavnostní odhalení. Hudební vystoupení i drobné občerstvení a dílničky pro děti. Samotná instalace díla mezi 16 – 18 hod.

Music club Bílá Růže Podbořany: Sobotní mejdan s akcí Jameson brýle – DJ Mery. Od 21 hod.

NEDĚLE 19. KVĚTNA

Kostel sv. Petra a Pavla Podbořany: Nedělní mše sv. V 9 hod.

Kostel Krásný Dvůr: Nedělní mše sv. V 11 hod. 

Kryry, farní kaple: Nedělní mše sv. Ve 14 hod. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video