Do školy zvaly Ježibaba s Karkulkou

Jan Vnouček 2012-02-04 00:37:00

Vroutek – Jako v pohádce si mohly připadat děti, které se přišly minulou středu zapsat do první třídy Základní školy ve Vroutku. Při řešení několika více méně zábavných úkolů je tam totiž provázeli jejich budoucí starší spolužáci převlečení za pohádkové postavičky. Ani na chvilku se nezastavili, protože vroutecká „základka“ zažila oproti předchozím letům přímo nával uchazečů o vzdělání.

„Podle seznamu by se mělo dostavit 28 dětí. Ale protože budou asi nějaké odklady, tak počítáme, že by k nám jich v září mohlo nastoupit něco přes dvacet. Přitom letošních prvňáků je jen dvanáct,“ informovala učitelka Ladislava Hynková, která měl na starosti prezenci příchozích.
Zralost malých čekatelů ke školní docházce ozkoušelo několik testů. Předškoláci si při nich vyzkoušeli například své základní matematické dovednosti, rozeznávání tvarů a barev, schopnost vyřešit jednoduchý problém při sestavení puzzle, umění řeči a výslovnosti, malování lidské postavy a podobně. „Důležité také je, aby si uměli třeba sami zavázat tkaničky,“ doplnila třídní učitelka druhého ročníku. Minulý týden proběhly zápisy do prvních tříd i v obou podbořanských základních školách.

 

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video