Víkend bojových umění. Mezinárodní soutěž i galashow čínských bojových umění míří do Loun

Lucie Steklá 2019-05-24 09:37:00

Jestli se Vám nechce sedět o víkendu doma za pecí, můžete se tuto sobotu 25. května přijet podívat na Galavečer do Loun, kde uvidíte kromě mnoha ukázek cvičení wushu i představení čínského lva v podání Martina a Petra. V Číně nesmí lev chybět na žádné akci a nás samozřejmě moc těší, že nebude chybět ani na exhibici čínských bojových umění v Lounech. Celý sobotní i nedělní den probíhá Czech Open 2019, takže si můžete udělat bojový víkend. Vše v rámci víkendové soutěže WKS CZECH OPEN 2019 WUSHU/KUNG FU/SANDA.

Během tohoto víkendu 25. a 26. května se uskuteční v Městské sportovní hale v Lounech WKS CZECH OPEN 2019 WUSHU/KUNG FU/SANDA. V sobotu se začíná v 9 hodin, od sedmé večerní začínají finálové zápasy SANDA o pás WKS, ukázky WUSHU-KUNG FU-TAI JI-LVÍ TANCE. Tento program bude doprovázet bubnová show-ARIES PERCUSSION. Nedělní program začíná v 10 hodin. Zápasy bude přenášet televize. Srdečně zveme všechny příznivce čínských bojových umění.

Louny (lus) Velkolepá akce se na tento víkend chystá do lounské sportovní haly. Na své si přijdou fandové bojového umění, přijít se podívat může každý. V sobotu i v neděli čeká soutěžící několik disciplín, v sobotu večer navíc galashow s ukázkou čínských bojových umění. Mezinárodní soutěž WKS CZECH OPEN 2019 se koná tento víkend, 25. a 26. května. Akce se koná pod záštitou České federace wushu, jejími pořadateli jsou WKS Louny, WKS Praha a TCB Gym Slaný.

Soutěžící se představí v následujících kategoriích: tradiční Kung Fu, čínský box Sanda full-contact, sportovní Wushu, Tai Ji, Wingchun, čínský box Qinda light-contact.

Jako součást soutěže je připravena sobotní večerní Galashow, na které proběhne ukázka čínských bojových umění wushu, Kung Fu, Tai Ji, Lví tanec a finálové zápasy soutěže SANDA o pás WKS. Galavečer začíná v 19 hodin. „Večerem Vás bude provázet herečka Bára Mottlová, muž roku 2016 Josef Kůrka a hudební bubenická skupina Aries Percussion. Sobotní záznam soutěže zajistí sportovní stanice TV SPORT 5,“ uvedli pořadatelé s tím, že v přímém přenosu jej můžete sledovat na http://youtube.sport5.cz/. Celý záznam Galavečera bude vysílán na stanici TV SPORT 5 v sobotu 1. června ve večerních hodinách. Zájemci o bojová umění si mohou vstupenky zakoupit na portálu tickermaster.cz. Sobotní soutěžní program začíná v devět hodin ráno, nedělní v deset hodin.

Bojová umění v Lounech mají své zastoupení v závodníkovi Karlu Korencovi. Ten v minulých dnech přivezl tři cenné kovy z mistrovství wushu. Lounský Kája Korenc junior (na fotce dolní řada uprostřed) přivezl z nedávného Mistrovství v tradičním wushu, které se konalo v Moskvě, tři medaile. A sbírka kovů to byla kompletní. V disciplíně „shaolinská tyč“ získal zlatou medaili a současně obhájil titul z roku 2017, stříbrnou příčku obsadil v disciplíně „shaolinská pěst“, bronzovou pak získal za kategorii „dlouhá zbraň“. Gratulujeme! Českou reprezentaci během soutěže v Moskvě podporovalo tamní České velvyslanectvím, jehož zástupci pozvali reprezentační team na prohlídku Českého domu a jeho oficiálních prostor. Nyní se „malý velký bojovník“ připravuje na mistrovství světa. 

Upoutávka na https://www.facebook.com/sportovnicentrumluna.cz/videos/398742304065796/

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video