Revolution Train - Protidrogový vlak zastavil v Lounech

Lucie Steklá 2019-06-05 15:39:06

Do zítřejšího odpoledne má veřejnost možnost navštívit Protidrogový vlak, který stojí na hlavním vlakovém nádraží v Lounech. Dopoledne je preventivní projekt založený na smyslovém prožitku a interaktivitě určen pro školy. Veřejnost může vlakovou soupravu Revolution Train navštívit od 15.30 do 18 hodin (středa 5. a čtvrtek 6. června).

"Dnes za námi na nádraží v Lounech míří davy dětí ze škol. Tisková konference za účasti představitelů města odstartovala dnešní den. Od 15.30 do 18 hodin nás může navštívit kdokoliv, kdo má rád netradiční věci. Vstup je ZDARMA díky finanční podpoře Město Louny. Rezervaci prohlídky je možné provést na telefonu 774 724 757. Kdo si tuto příležitost nenechá ujít?" lákají organizátoři Revolution Train k návštěvě. 
A návštěva opravdu stojí za to...v šesti vagonech se mladí (určeno pro děti od 12 let věku a rodiny s dětmi 10 až 17 let) se návštěvníci dozví příběh mladých lidí, kteří podlehly drogám i to, jak jejich rozhodnutí ovlivnilo nejen jejich životy, ale také životy jejich blízkých i okolí. 

Vlakovou soupravu REVOLUTION TRAIN tvoří celkem šest vagonů. Vagony jsou uzpůsobeny do podoby multimediálních sálů, v nichž se v několika rovinách odehrává příběh o příčinách, vývoji a důsledcích drogové závislosti. Návštěvníci protidrogového vlaku tímto příběhem procházejí a díky možnostem interaktivních technologií se aktivně stávají jeho účastníky.

Vedle vstupního a výstupního vagonu je každý z vozů rozdělen do tří sekcí: 1. kinosál s projekcí, 2. dialog s výkladem, 3. výstavní prostor. 

Cílovou skupinou jsou žáci a studenti všech typů škol a jejich učitelé. Jde především o děti a mládež ve věku 12 - 17 let. Další cílovou skupinou jsou rodiny s dětmi a dospívajícími ve věku 10 - 17 let a další zástupci veřejnosti, kteří se zajímají o danou problematiku.

REVOLUTION TRAIN je preventivní projekt založený na smyslovém prožitku a interaktivitě , který rozšiřuje dosavadní přístupy k primární protidrogové prevenci. Multimediální vlaková souprava REVOLUTION TRAIN je unikátním nástrojem, který přináší novou formu všeobecného preventivního programu skrze interaktivní a zážitkové vzdělávání. Cílem vlakového programu je prostřednictvím zapojení všech lidských smyslů efektivně zapůsobit na návštěvníka vlaku, na jeho pohled na legální i nelegální drogy, závislosti a inspirovat jej k pozitivním životním volbám. Součástí projektu jsou návazné programy a sběr anonymních dat, která pak mohou jednotlivá města využít pro tvorbu koncepcí protidrogové prevence. Souprava REVOLUTION TRAIN je 300tunový a 165 metrů dlouhý kolose a zároveň médium, jež vzbuzuje zájem široké veřejnosti a otevírá nové možnosti spolupráce v oblasti prevence. 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video